Meny

Bergen:

Asylsøker knivdrept i Bergen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for drap på en asylsøker i Bergen, ble tirsdag kveld avhørt etter at han var behandlet på legevakten.

Mannen er foreløpig siktet for drap. Avhørene av mannen og et større antall vitner vil avgjøre om siktelsen blir endret og om eller når han skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politiinspektør Sidsel Isachsen

Ukjente menn

Politiet i Bergen fikk melding om at to personer var skadd på asylmottaket i Ny-Paradis i Fana i Bergen klokken 12.14.

– Den første meldingen gikk ut på at det var to personer som var skadd med kniv og at de blødde. Det var ikke noe som tydet på at det var så alvorlig, forteller politistasjonssjef ved Bergen Sør politistasjon, Morten Ørn.

Da politiet kom fram, fant de en mann som var livløs. Det ble forsøkt gjenoppliving, men forgjeves. En annen mann var skadd, og han ble pågrepet, mistenkt for ugjerningen.

Ørn opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at politiet ikke har sikre opplysninger verken om nasjonalitet, identitet eller alder på de to mennene.

– Vi har ikke så sikre opplysninger at vi vil gå ut i pressen med dem, sa Ørn. Han kunne ikke si hvor lenge de har oppholdt seg på mottaket. Det bor folk fra Eritrea, Etiopia og Somalia der.

Stukket ned

Ørn bekrefter at avdøde var stukket med kniv, men ville tirsdag ikke gå nærmere inn på omstendighetene rundt drapet.

– Vi har brakt inn 13 vitner fra mottaket der det oppholder seg 24 asylsøkere. Vi skal også avhøre de som administrerer mottaket, og vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe på stedet rundt klokken 12 – 14 tirsdag, sier Ørn.

Asylmottaket Ny-Paradis hører til Ytrebygda statlige mottak. Ørn sier at det ikke har vært andre episoder som politiet kjenner til ved mottaket.

Funnet kniv

Ørn bekreftet på pressekonferansen at det antatte drapsvåpenet, en kniv, er sikret.

Mannen skal obduseres onsdag for å klarlegge dødsårsaken.

Bergens Tidende. skriver at han ble stukket flere ganger i overkroppen.

Vitnene ble avhørt utover ettermiddag og kvelden tirsdag. Ørn kunne ikke si om det er øyenvitner til selve drapet. Drapsstedet er sperret av, og det foregår tekniske undersøkelser der.

Ørn sier at det foreløpig ikke er noe som tyder på at det er flere gjerningsmenn.

– En skal være forsiktig med å utelukke noe, men vi har foreløpig ikke opplysninger som tilsier at det er flere enn en, sier han.

Les flere nyheter

Populært