Meny

Lastet ned ulovlig, fikk fire millioner i bot

Money, Money, Money sang ABBA. Nå er Joel Tenenbaum dømt til å betale fire millioner kroner for å ha lastet ned 30 låter ulovlig. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk høyesterett har stadfestet en dom mot en tidligere student som fikk 675.000 dollar i bot for å ha lastet ned og delt 30 musikkfiler ulovlig.

Boten tilsvarer rundt 130.000 kroner for hver låt Joel Tenenbaum lastet ned og delte med andre på nettet. Den tidligere studenten opplever dommen som svært urettferdig, og sier han vil fortsette kampen,skriver Aftenposten, med AP som kilde.

- Jeg kan ikke tro at rettsystemet vil opprettholde en bot på et sekssifret beløp, for nedlasting av tredve sanger, sier Tenenbaum.

Ringvirkninger

Det var musikkbransjeorganisasjonen Recording Industry Association of America, som gikk til sak mot Tenenbaum. Da saken havnet i retten i 2009, ble Tenenbaum dømt til den boten Høyesterett nå har stadfestet.

Det store beløpet ble i søksmålet begrunnet med at plateselskapene ikke bare tapte inntekter ved at han lastet det ned, men at han også delte dem med mange andre.

Se video: Piratmistenkt milliardær

Les også: Tvinges til å tyste

Les også: To års fengsel for ulovlig nedlasting


Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært