Meny

Fire menn siktet for drapsforsøk på Furuset

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fjerde av de ni personene som ble pågrepet etter skyteepisoden på Furuset natt til 18. mai, er siktet for drapsforsøk.

Mannen var opprinnelig siktet for brudd på våpenloven, men siktelsen er nå utvidet.

– Fire menn er nå siktet for drapsforsøk. De fremstilles for varetektsfengsling nå i ettermiddag, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Det første av de fire fengslingsmøtene startet klokken 12.30. Fengslingsmøtene er ventet å pågå til et stykke ut på ettermiddagen.

Les også: Ber om varetekt for tre menn etter Furuset-skyting

Det var natt til 18. mai at en mann i 20-årene ble skutt og skadd på Furuset i Oslo. Det ble avfyrt flere skudd, og mannen ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Til sammen ni personer ble pågrepet da politiet gjennomførte en koordinert aksjon flere steder i Oslo sist søndag. Ved siden av de fire som er siktet for drapsforsøk, er de øvrige fem siktet for brudd på våpenloven. Alle disse er løslatt.

Les også: Ni pågrepet etter skyteepisode i Oslo

Grete Lien Metlid utelukker ikke flere pågripelser. Hun opplyser at flere av de siktede er kjent av politiet fra før, men ønsker ikke å kommentere opplysninger i mediene om at alle de ni er tilknyttet den såkalte B-gjengen i Oslo. (©NTB)

Les også: Mann i 20-årene skutt i Oslo

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært