Stockholm feirer prinsessedåp

Barnehagebarn får kake i parken, mens en rekke kongelige finner sine plasser i Slottskyrkan i Stockholm før prinsesse Estelle døpes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille svenske prinsessen så seg interessert rundt, og kom bare med et par små lyder da hun ble døpt av erkebiskop Anders Wejryd mens kronprinsesse Victoria og prins Daniel fulgte stolt med.

Les også: Kronprins Haakon blir fadder for Estelle

Litt ubekvem var hun nok i de uvante omgivelsene, og etter at selve dåpen var vel overstått måtte det en smokk og litt vugging på mammas fang til for å stanse enkelte små klynk.

Se utdrag fra dåpen her

Representanter fra en rekke europeiske kongehus var til stede under dåpen. Det er også samboerne til prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Les også: Nye bilder av Estelle

Kronprins Haakon, som er en av fem faddere, leste bibelvers i begynnelsen av seremonien. Han var ikledd Sjøforsvarets gallauniform med Seraphimerordenen.

Norges prinsesse Märtha Louise var blant de første kongelige som ankom kirken for å overvære dåpen til Sveriges tre måneder gamle prinsesse.

Se også: Rørt prins Daniel om sin nyfødte datter

I likhet med flere andre av de kvinnelige gjestene, var hun ikledd en lys rosa kjole med hatt i samme farge. Hun ankom med Ari Behn ved sin side.

Victoria, Daniel og Estelle ankom Slottskyrkan noen få minutter før dåpsseremonien skulle starte klokka 12.00. Prinsesse Estelle ble båret av sin far og så ut til å ta det hele med stor ro. Hun hadde ingen dåpslue på, slik det er vanlig når en baby døpes. Etter hvert ble hun flyttet til mors fang, der Estelle puttet et par fingre inn i munnen mens hun tittet rundt på alle gjestene.

Les også: Danmarks nye prinsesse har fått navnet Athena

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy