Meny

Stockholm gjør klar til dåp

Stockholm gjør klar til dåp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slottskyrkan i Stockholm pyntes til dåp. Prinsesse Estelles dåpsseremoni skal følges av kongelige gjester, flere hundre journalister og hele Sverige på direktesendt TV.

Prinsesse Estelle døpes tirsdag med hele det offisielle Sverige og kongelige gjester fra rundt om i Europa på plass i Slottskyrkan.

Trolig døpes prinsessen i samme kjole som både mamma Victoria og bestefar Carl Gustaf.

Les også: Nye bilder av Estelle

Inviterte

Mandag offentliggjorde det svenske hoffet listen over alle som er invitert til dåpen. Den inneholder en rekke kongelige, blant annet vår egen kronprins Haakon, som trolig skal være fadder. Også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kommer.

Også den danske, den belgiske og den nederlandske kongefamilien er representert i tillegg til hertugfamilien fra Luxembourg. Det samme er presidentene i Finland og Island.

Naturlig nok er dåpsbarnets familie godt representert, både på kronprinsesse Victorias side og på prins Daniels side.

Les også: Her er de nye bildene av Estelle

Nummer to i rekken

Listen over faddere blir ikke kunngjort før på dåpsdagen tirsdag.

Prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary ble født 23. februar, og hun er nummer to i arvefølgen til den svenske tronen, etter sin mor.

I alt 400 journalister er på plass i Stockholm for å dekke dåpen, som skal sendes direkte på svensk TV. Etter dåpsseremonien i Slottskyrkan blir det en mottakelse på slottet.

Kjærester invitert

Det svenske hoffet bekrefter også at prins Carl Philips kjæreste Sofia Hellquist og prinsesse Madeleines kjæreste, amerikaneren Chris O'Neill, er invitert i dåpen, selv om de ikke står på den offisielle gjestelisten.

– De er bedt i dåpen og jeg ser ikke noe rart i det. Disse to personene bor på samme adresse om en prins og en prinsesse, sier Bertil Ternert, informasjonssjef ved hoffet, til ukebladet Svensk Damtidning.

Hans kollega Ulrika Näsholm bekrefter innbydelsen overfor nyhetsbyrået TT.

Les også: Prinsessen skal hete Estelle

Populært