Meny

Lege fikk nok av NAV-idioti

FÅR PASSET PÅSKREVET: Legen fra Stord var ikke nådig i sin kritikk av NAV da han måtte skrive ut ny attest for å bekrefte at hans pasient er gravid. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com / Faksimile fra Facebook

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har bedre ting å bruke tiden på, raser legen etter at han måtte skrive ut ny attest til NAV om at hans pasient er gravid.

19 år gamle Karoline Josefine Salomonsen og hennes kjæreste Marius Helle Kjellbotn (25) fikk ikke svar fra NAV på deres søknad om engsngsstønad.

Det unge paret tok da kontakt med NAV, som kunne fortelle at legeerklæringen som bekreftet graviditeten, ikke var gyldig. Etaten mente at hun ikke var langt nok på vei da den ble skrevet, ifølge NRK.no.

– Jeg opplevde det som utrolig frustrerende. Når man er gravid, er det ekstra slitsomt når ting ikke går i orden som de skal, sier Karoline til NRK.no.

Les også: Bløffet om at hun var gravid med ni barn

Karolines fastlege deler frustrasjonen over NAV, og skrev derfor ut en ny attest der han understreker at det NAV driver med er komplett idioti.

Nekter ikke

En kopi av legeattesten har gått sin seiersgang på Facebook, og legen nekter ikke for å ha skrevet det etter hvert så berømte attesten.

– Det er ikke jeg som har lagt det ut på Facebook. Men ja, jeg kan ha skrevet noe slikt. Det var ikke myntet på noen av de ansatte, de gjør nok så godt de kan. Men systemet er fryktelig firkantet, og det var grunnen til min frustrasjon, sier Haugen til NRK.no.

Les også: Ringte Nav 100 ganger på en dag

Legen vil ikke gå i detalj, men bekrefter at han tidligere har skrevet ut en attest til NAV som bekrefter at pasienten hans er gravid.

– Pasienten kom tilbake og sa den ikke kunne brukes, fordi den var skrevet ut for tidlig. Hun forsto ikke problemet og var ganske oppgitt selv, sier legen som selv ikke er på Facebook.

Les også: Flere spontanaborter når far drikker

Overrasket over oppmerksomheten

Han tar oppmerksomheten rundt attesten med stor ro. Det unge paret er selv overrasket over all oppmerksomheten saken har fått etter at Marius la ut bilde med attesten på Facebook.

– Det var forloveden min som la den ut på Facebook, fordi vi syntes det var morsomt. Vi hadde aldri trodd det skulle spre seg slik. Men samtidig håper vi at NAV får dette med seg og skjønner at det ikke er er OK å holde på slik, sier Karoline til NRK.no.    

Må ha oppdatert dokumentasjon

Ellen Chr. Christiansen, direktør for ytelser i NAV, opplyser om at NAV ikke har hatt muligheten til å sjekke saken.

– Vi har ikke hatt muligheten til å sjekke saken, så vi uttaler oss generelt på bakgrunn av det som kommer fram i mediene. Engangsstønad ved fødsel, kan ikke utbetales før svangerskapet har vart i 26 uker. Før vi kan fatte et vedtak, må vi ha oppdatert dokumentasjon som bekrefter at vilkårelsene for å få ytelsene er oppfylt. Vårt generelle inntrykk er at NAV-kontorene har en god dialog med legene knyttet til søknader ved graviditet, sier hun i en pressemelding.

Les også:

Nav overtar halvparten av unge som dropper skolen

Brukerne mer fornøyd med NAV


Les flere nyheter her

Populært