Meny

Flere vil bli pågrepet etter angrep på politimann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier det kommer flere pågripelser etter at en politimann ble sparket og slått i Oslo i helgen. Fra før er en 26-åring siktet i saken.
26-åringen betegnes som en kjenning av politiet. Han ble pågrepet i boligen sin på Vestli, nordøst i Oslo, natt til mandag. Det er ikke avgjort om han skal framstilles for varetekt, men politiinspektør Einar H. Aas ved seksjon for organisert kriminalitet opplyser at det i så fall trolig skjer tirsdag.

– Vi kommer til å pågripe flere. Vi har navn på blokken. Og det kan tenkes at det er flere enn det, sier Aas til NTB.

Sivilkledd

Det var ved 3-tiden natt til søndag at to sivilkledde politifolk, en mann og en kvinne, pågrep en person på utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien i Oslo. Mens de to pratet med den pågrepne, som var påsatt håndjern, dukket det opp en mann som angrep politimannen bakfra.

– Ifølge vitnene på stedet kom angrepet fullstendig uventet. Han fikk et kraftig knyttneveslag på den ene siden av ansiktet og var antakelig bevisstløs før han traff bakken ettersom han ikke tok seg for på noen måte, sa politistasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon søndag.

Siden politimannen jobber ved Majorstua politistasjon har Oslo statsadvokatembeter avgjort at den skal etterforskes av seksjon for organisert kriminalitet.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner til selve voldsepisoden.

Dømt i drapssak

26-åringen som er pågrepet, ble for et par uker siden dømt i forbindelse med en drapssak, skriver VG.

Ifølge dommen var han med på å vaske blodet av drapsofferet, legge ham i en søppelkonteiner og skjule ham under snø. Han har anket fengselsdommen på ett år og to måneder.

Mannen forsvarer, advokat Heidi Juritzen, ønsker overfor VG ikke å kommentere pågripelsen.

Brudd i ansiktet

Politimannen i 30-årene ble sparket og slått mens han lå på bakken. Han fikk stygge skader og pådro seg fire beinbrudd i ansiktet.

Politiet gikk søndag ut med informasjon om at det var to gjerningsmenn, begge av utenlandsk opprinnelse. De to sivilkledde politifolkene tilkjennegjorde at de var polititjenestemenn.Politistasjonssjef Solberg mener at de som angrep politimannen derfor var klar over dette. Han roser den kvinnelige kollegaen for å ha grepet inn og avverget enda mer vold.


Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært