Meny

Nær 100 drept i selvmordsangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 96 personer skal mandag ha blitt drept av en selvmordsbomber i Jemens hovedstad Sanaa. Over 300 skal være såret.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

De fleste ofrene skal ha vært soldater som trente til en militærparade som skulle vært holdt tirsdag for å markere Jemens nasjonaldag, til minne om gjenforeningene mellom den sørlige og nordlige delen av landet.

Groteske skildringer fra øyenvitner tegner et bilde av kroppsdeler spredt utover store deler av Sabeen Square i sentrum av Sanaa, der bomben gikk av.

Ingen påtar seg ansvaret

Personen bak terrorangrepet skal ha vært kledd i militæruniform, og at han sprengte seg selv midt i gruppen av soldater mens de øvde på paraden.

Se video fra Sanaa her

Tidligere på dagen opplyste en ikke navngitt tjenestemann at 50 personer var drept, og at dødstallet kunne komme til å stige. Opplysningene er ikke bekreftet av offisielle kilder.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak, ettersom ingen så langt har påtatt seg skylden for terroren.

- Dette er uansett en klar melding til myndighetene ingen her er trygge, sier Al Jazeeras reporter Jane Ferguson som er på plass i Sanaa.

Blodig kamp

AFP melder skal Jemens forsvarsminister, Mohammed Nasser Ahmed, har vært tilstede når bomben gikk av, men han skal ha unsluppet uten skader.

Angrepet er det blodigste i Jemen siden president Abdrabuh Mansur Hadi overtok makten i februar. Det kommer ti dager etter at regjeringsstyrker innledet en storoffensiv mot al-Qaida i Abyan-provinsen sør i landet.

Siden offensiven ble innledet skal 213 mennesker ha mistet livet, inkludert 147 al Qaida-soldater, ifølge AFP.

Ytterliggående islamister har det siste året tatt kontroll over en rekke byer i dette området.

Les også:

Barn drept av veibombe i Jemen

Nordmann bortført i Jemen

Les flere nyheter

Populært