Meny

Minst tre omkommet på Mount Everest

KREVER NYE LIV: Å nå toppen av Mount Everest er en drøm for mange eventyrere, men det er også en livsfarlig ferd. (Foto: AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre fjellklatrere omkom i helgen idet de var på vei ned fra verdens høyeste fjell i Nepal.

Blant de døde er en 61-årig tysk lege, som antas å ha dødd av høydesyke, ifølge Ang Tshering Sherpa i selskapet Asian Trekking Adventure i Katmandu.

Han opplyser at en 44 år gammel sørkoreaner, som har vært savnet siden lørdag, også er funnet død like ved toppen på det 8.848 meter høye fjellet.

En tjenestemann i turistdepartementet opplyser samtidig at også en nepalskfødt canadisk kvinne omkom i fjellet søndag.

– De fleste av disse dødsfallene skjer på grunn av høydesyke. Klatrerne bruker energien sin på oppstigningen, og de er utmattet og slitne under nedstigningen, sier Ang Tshering Sherpa.

En kinesisk klatrer og en fjellguide fra Nepal er fortsatt savnet. Det skal ha vært kraftig uvær i området klatrerne befant seg lørdag kveld.

Se også: Har vært 20 ganger på toppen av verdens høyeste fjell

I alt har fem klatrere omkommet i Mount Everest så langt i år. I april omkom to nepalske sherpaer, en falt ned i en fjellsprekk, mens en annen døde på grunn av høydesyke i en baseleir.

Mai er forøvrig en av de travleste månedene på Mount Everest, og på samme dato i 1996 omkom åtte mennesker på samme dag under et forsøk på å nå toppen.

Det er så langt det største tapet verdens høyeste fjell har krevd i løpet av én dag.

Mount Everest måler 8850 meter på toppen, og ble først besteget av Sir Edmund Hillary og sherpa Tenzing Norgay i 1953. Arne Næss ble i 1985 første nordmann til å gjøre det samme.

Ellers har fjellet vært mål for en rekke bisarre prosjekter, blant annet da en nederlender i 2007 ønsket å bestige Mount Everest naken.

Les også:

Turister reddet ut fra område rundt Mount Everest

Everest-legende er død


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært