Skole vil overvåke snusere

GRISERI: Snusbruk er utbredt blant unge nordmenn, og det fører også til forsøpling på skolene. Spørsmålet er hvor langt man kan gå for å få bukt med problemet. (Foto: NTB scanpix)
GRISERI: Snusbruk er utbredt blant unge nordmenn, og det fører også til forsøpling på skolene. Spørsmålet er hvor langt man kan gå for å få bukt med problemet. (Foto: NTB scanpix)

Elever ved Drammen videregående skole er sjokkerte over at skolen vurderer å opprette et eget register om hvem som bruker snus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er skolemiljøutvalget, som består av både lærere, elever og rektor, som står bak forslaget. Hensikten er å ta knekken på at brukt snus havner alle andre steder enn i søppeldunken.

- Tanken er at de skal ha oversikt over hvem som snuser, slik at lærerne kan plukke ut de som snuser til å rydde opp snusavfall på skolen, forklarer elevrådsmedlem Alexander Solbakken (17) til dt.no.

Han er selv sterkt imot forslaget, og mener det er et grovt overtramp mot personvernet.

18-åringen Øyvind Normann er blant skolens snusere som risikerer å havne et registeret.

- Skolen burde heller fokusere på holdningsendringer, sier Normann som frykter stigmatisering av en hel elevgruppe som følge av forslaget.

Rektor Ellen Winstrup sier til dt.no at det fortsatt er langt fra sikkert at forslaget blir en realitet, men hun mener uansett det må tenkes nytt for å få bukt med forsøplingsproblemet.

- Reglene om en snusfri skole respekteres ikke, og det er noe både elever og lærere ser på som et stort problem. I den forbindelse kom forslaget opp, men det er nok ikke nøye nok gjennomtenkt. Jeg er enig i tanken bak, men metoden må diskuteres videre, slår hun fast overfor dt.no.

Les også:

- Må informere om fordelene med snus

To av tre leger overdriver risikoen av snusbruk

Ungdomsrøyking har halvert på få år


Les flere nyheter

Personvernpolicy