Meny

Svømmerne klare til å ære Dale Oen

HEDRES: Alexander Dale Oen døde brått 1.mai av hjertestans. Her feirer han VM-gullet på 100 meter bryst i Shanghai i 2011. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sara Nordenstam og de andre norske svømmerne står overfor et følelsesladd EM.

Nylig døde OL-håpet Alexander Dale Oen under en treningsleir i USA.

– Etter det som er skjedd, blir svømme-EM et spesielt mesterskap. Det kjennes som om det kommer brått på. Samtidig føler vi at vi må svømmere videre, for det er det Alex hadde ønsket. Han ville ha sagt at vi skulle gjøre vårt beste. Vi må ikke miste målet av syne, sier Sara Nordenstam til Aftenposten.

- Den beste måten

16 norske svømmere deltar under EM i Ungarn.

– Den beste måten å hedre Alexander på er å gi på ekstra, ha den viljen som skal til for å prestere. Jeg er ikke bekymret for OL, men lurer på om jeg vil klare kravet i EM. Det kommer noen muligheter også senere. Jeg vet ikke helt om jeg har fått bearbeidet at Alex er borte, sier Nordenstam til Aftenposten.

EM startet mandag.

Forbilde

For kort tid tilbake tok familie, venner og svømmekamerter en rørende avskjed med Dale Oen i hans begravelse.

Det var ikke bare en stor idrettsmann, men også en stor personlighet som ble gravlagt i Blomvåg kyrkje 11.mai. Dale Oen var en engasjert utøver som var ambassadør for både MOT og Right to Play.

Han var særlig opptatt av at barn skulle få strekke seg etter og sprenge grenser og at svømming skulle være en idrett for alle.

Etter svømmerens død har broren Robin Dale Oen besluttet å starte minnefondet The Dale Oen Experience, som skal hjelpe unge idrettsutøvere med nettopp dette.

Les også:

Rørende avskjed med Dale Oen

Oppretter Dale Oen-minnefond

Kjæresten hyller Dale Oen


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært