Robin Gibb er død

Den britiske Bee Gees-sangeren Robin Gibb er død, 62 år gammel, opplyser familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gibb slet i flere år med store helseproblemer og ble behandlet for lever- og tarmkreft flere ganger.

I april i år ble han innlagt på sykehus igjen etter at det var oppdaget ny spredning av sykdommen. Gibb falt da i koma etter å ha pådratt seg en lungebetennelse , men våknet senere opp igjen.

Kjempet til det siste

17.mai kom beskjeden om at Gibb ikke lenger kunne snakke på grunn av behandlingen, og at han kommuniserte med familien sin gjennom blunking. Likevel hadde hans familie og venner tro på at Gibb skulle klare seg.

– Dwina (Gibbs kone red.anm) har sagt at fordi han har vært så lenge i koma, må han lære mange ting på nytt hvis han klarer seg, sa Gibbs nære venn, sangeren Jim Dooley, til Daily Telegraph.

200 millioner plater

Sammen med tvillingbroren Maurice og storebror Barry utgjorde Robin Gibb pop-trioen Bee Gees, som herjet hitlistene på 1970-tallet med låter som «Stayin' Alive», «Night Fever» og «How Deep Is Your Love». Gruppen solgte over 200 millioner plater.

Maurice Gibb døde i 2003 av komplikasjoner som følge av alvorlige tarmproblemer.

I 1958 emigrerte Maurice, Barry og Robin Gibb med sine foreldre fra England til Australia der det hele startet. Med på flyttelasset var også den nyfødte yngstebroren Andy Gibb, som døde 30 år gammel i 1988.

Se Robin Gibb på scenen her

I 1967 vendte de tilbake til England, samme år som de hadde sin første hitlistesuksess i Australia med sin 12. single, «Spicks And Specks». De endte opp som store stjerner og har solgt mer enn 200 millioner plater i løpet av sin karriere.

Toppet listene tre tiår på rad

Bee Gees er blant tidenes mestselgende plateartister, og var første band som gikk til nummer én på de britiske singellistene i tre tiår på rad; i henholdsvis 1967, 1977 og i 1987. De var heller ikke langt unna ytterligere ti år senere, men måtte ta seg til takke med en femteplass i 1997.

Bee Gees ble oppløst i 2003 da Maurice Gibb døde, men i 2009 annonserte Robin og Barry Gibb at de ville holde noen flere konserter sammen.

Nå har altså nok en av Gibb-brødrene gått bort. Robin Gibb etterlater seg kone og tre barn.

Les også:

Karrieren til Bee Gees blir film

Robin Gibb ble hasteoperert

Bee Gees-klassiker runder 40


Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy