Meny

Ni pågrepet etter skyteepisode i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har pågrepet ni unge menn etter en skyteepisode på Furuset natt til 18. mai. Flere kan bli pågrepet i dagene som kommer, varsler politiet.

– Tre av mennene er siktet for drapsforsøk. De øvrige seks er siktet for brudd på våpenloven, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB.

De ni satt søndag kveld i avhør, og avhørene fortsetter utover kvelden. Det kan bli aktuelt å fremstille de ni for varetekt mandag, eventuelt tirsdag. Selve pågripelsen skjedde lørdag kveld.

– Flere adresser

– Vi aksjonerte mot flere ulike adresser, sier Metlid.

Politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i denne saken.

Ifølge NRK er de ni knyttet til B-gjengen.

– Det kan jeg ikke si at stemmer. Jeg vet ikke hva slags grunnlag de har for å melde det, sier Grete Lien Metlid.

Hun vil ikke si noe om de ni tilhører et gjengmiljø.

Les også: Mann i 20-årene skutt i Oslo

Annen opprinnelse

– Det jeg kan si er at de er unge menn, alle er norske statsborgere, men de har alle annen ulik etnisk opprinnelse, sier hun.

Det var natt til 18. mai at en mann i 20-årene ble skutt og skadd på Furuset i Oslo. Det ble avfyrt flere skudd, og mannen ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Politiet gikk raskt ut og sa at de ikke trodde mannen var et tilfeldig offer. Politioverbetjent Metlid sier nå at hun på bakgrunn av etterforskningen i saken ikke utelukker flere pågripelser.

– Vi tar sikte på å komme til bunns i saken, sier hun, og dette innebærer at politiet vil få tatt inn alle de som har vært involvert i saken.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags relasjoner de ni som er siktet har til hverandre eller til offeret.

– Men det har vært en konflikt i forkant, sier hun.

Les flere nyheter

Populært