Meny

Norske kvinner foretrekker sex i alkorus

Gærne jinter: Flertallet av norske kvinner foretrekker sex i mer eller mindre beruset tilstand. Foto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks av ti kvinner føler seg mer selvsikker i sengen hår de har drukket.

 Norske kvinner trenger alkohol for å slippe seg løs i sengen, skal vi tro en spørreundersøkelse analyseselskapet Trend Research har utført på vegne av datingtjenesten C-date.

Halvparten av de norske kvinnene sier de må være litt brisne for å føle seg vel når de har sex. En av ti føler de må være direkte fulle. Dermed gjenstår det fire av ti norske damer som syns sex er ok i edru tilstand.

Les også: Sex og soya reduserer rynkene.

Svenskene er tryggere

Undersøkelsen om sexvaner er utført i Brasil og 10 europeiske land. Nesten 6000 respondenter har svart, og resultatene er brutt ned på de ulike landene.

Sammenlikner vi oss med svenske kvinner, føler de seg noe mer selvsikre ved edru sex enn det norske kvinner gjør. I nabolandet mener halvparten av kvinnene at edru sex er best. Det sammen mener seks av ti svenske menn, mot fem av ti norske.

Les også: Ja, vi elsker ... og angrer

- Overraskende høyt

– Tallet er overraskende høyt, samtidig er det nok stor forskjell på det å ha sex med noen du akkurat har møtt, kontra det å være i et forhold, sier Martin Jensen, presseansvarlig for C-date i Norge.

- At en drink eller to kan roe nervene er forståelig, men skal man virkelig prestere tror jeg man bør holde promillen så lav som mulig, mener han.

Les også: Derfor er du evig singel.

Mange liker å filme

Undersøkelsen viser også at vi ikke er fremmede for å dokumentere det som foregår under dynen.

Hele 25 prosent av norske kvinner sier de har fotografert eller filmet seg selv mens de har sex, mot bare 22 prosent menn.

Ser vi på landsoversikten er det én landsdel som skiller seg ut og trekker ned landsgjennomsnittet: Sørlandet. Her er det kun 14 prosent som har filmet akten, skriver C-date i en pressemelding.


Les om helse i ABC Nyheter.

Les andre nyheter her.

Populært