Meny

Spillanmeldelse av Naval War: Arctic Circle

Norsk strategispill innfrir ikke

«Naval War: Arctic Circle» ta utgangspunkt i en tenkt krig mellom NATO og Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyst realistisk, men meget intetsigende.
Fakta «Naval War: Arctic Circle»

Utgis på: PC

Testet på: PC

Utgivelsesdato: 10. april 2012

Aldersmerking: 16 (www.pegi.info)

Sjanger: Strategisimulator

Utvikler/utgiver: Turbo Tape Games/Paradox Interactive

Fra Bergen-baserte Turbo Tape Games kommer «Naval War: Arctic Circle», en strategisimulator med utgangspunkt i en tenkt krig mellom NATO og Russland. Du inntar selv rollen som kommandant på én av sidene i konflikten, med det mål å beskytte områder nord i Atlanterhavet. Dette gjør du med marinefartøy som ubåter og krigsskip, samt fly og helikoptre.

Les også: Norsk krigsspill ble storpolitikk

De militære enhetene du styrer, er hentet fra dagens marinestyrker. Her er fly, skip, ubåter og helikoptre fra blant annet Russland, USA, Sverige, Norge og Danmark. Du får altså muligheten til å detaljstyre enheter som JAS Gripen, Joint Strike Fighter og SH-60 Seahawk. Detaljnivået i spillet er et kjærkomment element, hadde det ikke vært for at «Naval War: Arctic Circle» er et av de mest intetsigende strategispillene på dagens marked.

Det kreves en enorm mengde detaljstyring, derfor er det en dårlig idé å skru hastigheten nevneverdig opp. Du må selv velge ammunisjon, du må selv aktivere radaren, du må selv sende fly hjem for mer drivstoff og du må selv beordre dine styrker til å svare på fiendens ild. Alt av realisme blir kastet rett ut av vinduet når den kunstige intelligensen ikke klarer å ta vare på seg selv.

«Naval War: Arctic Circle» har lange perioder med dødtid og krever at du er tålmodig. Mangelen på en lagringsfunksjon i oppdragene gjør heller ikke saken bedre, for et oppdrag kan vare opptil flere timer. Og om du dør, må du begynne på nytt igjen. Kun for spesielt interesserte.

Les mer: Resident Evil Operation Raccoon City: Zombiemassakre

Asura's Wrath: Helsprøtt japansk blandingsprodukt

Eventyrspill av den gamle sorten

De beste spillene finner du på vår spillside

Populært