Italia i sjokk etter bombeangrep mot skole

En 16 år gammel jente ble drept og ni andre såret i bombeeksplosjonen utenfor en skole i Brindisi sør i Italia lørdag morgen. Foto: Reuters / NTB scanpix
En 16 år gammel jente ble drept og ni andre såret i bombeeksplosjonen utenfor en skole i Brindisi sør i Italia lørdag morgen. Foto: Reuters / NTB scanpix

En 16 år gammel skoleelev ble drept da en bombe skapte blodig kaos på en skole i den søritalienske byen Brindisi lørdag. Lokale myndigheter tviler på at mafiaen står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni andre ble såret, hvorav tilstanden til en av dem betegnes som svært alvorlig.

Bomben besto av tre gassflasker, som var koblet til en tidsbryter. Den gikk av idet elevene var på vei inn til timen i yrkesskolen Francesca Morvillo Falcone lørdag morgen.

– Jeg åpnet vinduet idet trykkbølgen nådde meg. Jeg så barna på bakken. Alle var svarte, skolebøkene i flammer. Det var skrekkelig, sier en ansatt hos påtalemyndighetens kontor til avisen Repubblica. Kontoret ligger ved siden av skolen.

En kvinne er tydelig i sjokk når hun forteller hva hun så til TV-kanalen Sky TG24:

– Jeg så en jente som lå på bakken og en annen som reiste seg og ropte «Melissa, Melissa!»

16-åringen Melissa Bassi døde av skadene på sykehuset, ifølge en representant for sivilforsvaret.

Alvorlige skader

En jente har fått skader i brystregionen og tilstanden er svært alvorlig, opplyser sykehusansatte Paola Cinnamea. Fire andre ofre får behandling for omfattende brannskader, mens fem er skrevet ut av sykehuset med bare lettere skader.

I frykt for flere bomber ble alle de andre skolene i byen evakuert etter angrepet – italienske barn går også på skolen lørdager.

Bomben har sjokkert hele Italia. Statsminister Mario Monti har gitt ordre om å flagge på halv stang i tre dager.

– Dette er et forferdelig angrep som oppleves som helligbrøde, sier den lokale guvernøren Nichi Vendola.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, og innenriksminister Anna Maria Cancellieri sier etterforskerne undersøker mange hypoteser.

Mafia-link?

Italienske medier bemerket at skolen har fått sitt navn etter kona til den kjente dommeren Giovanni Falcone, som hadde en viktig rolle i kampen mot mafiaen. Dommeren, hans kone og tre livvakter ble drept 23. mai for 20 år siden i en bombeeksplosjon. Den sicilianske mafiaen skal ha stått bak angrepet.

Sjefen for den lokale påtalemyndigheten, Cataldo Motta, mener imidlertid at det ville være ulogisk om mafiaen sto bak bomben.

– Lokale mafiaorganisasjoner søker sosial enhet. Denne handlingen vil gå mot deres egne interesser fordi den vil støte fra seg sympatisører, sier han.

Også borgermesteren i Brindisi tviler på at mafiaen står bak.

– Denne innretningen, metoden som er brukt, samsvarer ikke med organisert kriminalitet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy