Meny

HP MEMRISTOR

Ny superdisk om to år

REVOLUSJON? HP mener den nye memristoren kan revolusjonere både datamaskiner og forenkle operativsystemer. Foto: HP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal plassere alle andre i skyggen.

I samarbeid med Hynix er HP i ferd med å fullføre utviklingen av memristor – en ny minneteknologi som angivelig plasserer alle andre løsninger i skyggen.

Dagens konkurrenter er SRAM, DRAM, Flash og tradisjonelle harddisker. HP har patent på memory resistor, som kombinerer fordelene til de konkurrerende produktene.

Den skal bli lynrask og mer kompakt enn DRAM, og den skal ikke miste innholdet når strømmen slås av, som flash. Den skal heller ikke lide av samme asynkrone lese- og skrivehastighet og brytes ikke ned etter et visst antall sykluser, som flash. Og den skal kunne bli like billig å produsere som harddisker.

Les også: Spår harddisker på 150 TB

Hemmelig

Ifølge sjefteknolog John Apostolopoulos hos HP skulle teknologien egentlig vært hemmeligholdt en stund til, men nå røper han at løsningen bare er et par år unna.

– Hynix har uttalt at de første memristorsystemene kommer på markedet i 2014. I første omgang vil de erstatte harddisker og minnesystemer i servere, sier han til Teknisk Ukeblad.

I begynnelsen vil memristorsystemer være dyre, men med systemene er det større betalingsvillighet med tanke på fordelene som oppnås.

Del på Facebook

Enklere OS

SMARTING: John Apostolopoulos ved HP Labs har ærestittelen Distinguished Technologist. SMARTING: John Apostolopoulos ved HP Labs har ærestittelen Distinguished Technologist.

– Når man har en disk som er like rask som DRAM, kan operativsystemet forenkles betraktelig. I dagens systemer brukes mye ressurser på å flytte informasjon mellom hukommelsesnivåene. Med bare ett nivå vil alt blir mye enklere og raskere, sier Apostolopoulos.

Han tror det vil ta lang til før memristoren fører til en total endring av den vanlige måten å bruke minneteknologi, men potensialet er stort for at det skal skje.

– En pc med memristorminne vil bli veldig rask og ha nesten null oppstartstid. Jeg tror nok folk vil like det, sier han.

Les også:

TEST: 7 ultrabooker

Dataingeniørene er for dyre

Superdatakraft gir digital krystallkule

Larry Page var på studiebesøk hos Fast

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært