Meny

En skadd i snøskred i Isfjorden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble lørdag ettermiddag skadd i et snøskred i Isfjorden i Møre og Romsdal.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk først melding om at to personer var tatt av skredet, men det viste seg at kun én person var begravd av snømassene. Skredet gikk i Store Vengjetind i Isfjorden. Vedkommende var med i et turfølge på tre.

– De to andre klarte å lokalisere den tredje personen og har gravd vedkommende ut av skredet. Personen skal være hardt skadd, sier vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Den skadde ble tatt hånd om at luftambulansepersonell som kom til stedet og ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. De to andre blir fraktet ut av området med redningshelikopter, melder Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politiet opplyser at de fikk melding om skredet klokken 13.59.

Det gikk lørdag ettermiddag også to skred i Ørsta i Møre og Romsdal. Klokken 14 gikk et skred i Skårasalen, der to personer i 20-årene var på tur i området. Ei jente ble tatt av skredet, men kom seg uskadd ut.Rett etter klokken 14.30 fikk politiet melding om et skred på vestsiden av Vallahornet i Ørsta. To personer var i området, men ble ikke tatt av skredet, melder NRK.

Les også: To uskadd etter skred på Senja.

Les andre nyheter.

Populært