17-åring alvorlig skadd i trafikkulykke i Sandefjord

En 17 år gammel gutt ble alvorlig skadd da en personbil kjørte av veien i Sandefjord like etter midnatt natt til fredag. To kamerater stakk av etter ulykken, men er nå pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk klokken 00.26 melding om ulykken som skjedde i krysset mellom Industriveien og Vesterøyveien i Sandefjord. Bilen skal ha kjørt gjennom et nettinggjerde og helt inntil veggen på en boligblokk i Industriveien.

17-åringen fra Sandefjord satt fastklemt i baksetet i bilen, og brannmannskapene måtte skjære ham løs fra vraket.

– Han ble deretter kjørt med ambulansehelikopter til Oslo universitetssykehus. Han skal være alvorlig skadd, men tilstanden skal være stabil, opplyser operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til NTB.

Les også: Mann i 20-årene skutt i Oslo

Mye kan tyde på at høy fart var årsaken til ulykken. Ved henvendelse til bileier fikk politiet opplyst at bilen var stjålet fra en bolig der det hadde vært en ungdomsfest.

Vitner opplyste at de hadde sett flere personer løpe fra stedet etter ulykken, og politiet var raskt på stedet med hundepatruljer for å lete etter den eller dem som stakk av.

Klokken 04.08 natt til fredag ble en 16 år gammel gutt fra Sandefjord pågrepet i sitt hjem, og klokken 04.50 ble en 17-åring, også han hjemmehørende i Sandefjord, pågrepet hjemme hos seg.

Les også: – Mann amok på Sandefjord Lufthavn

Politiet mistenker at de var disse to som var med i bilen og stakk av etter ulykken.

– Det er tatt utvidet blodprøve av begge og de vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser Johnsrud.

Ifølge politiet skal den ene av de pågrepne ha hodeskader som kan være forenlig med å ha blitt truffet av en airbag, skriver Sandefjords Blad.

Les også:

19-åring antatt omkommet etter båtulykke

18-åring omkom i klemulykke

Les flere nyheter her

Personvernpolicy