Hackere angrep MGP-nettsider i protest mot homofile

Fire offisielle nettsider for Eurovision Song Contest ble torsdag ettermiddag angrepet av anti-homofile aktivister som krever at Aserbajdsjans president Ilham Aliyev dropper den store musikkonkurransen. Faksimile fra ett av nettstedene.
Fire offisielle nettsider for Eurovision Song Contest ble torsdag ettermiddag angrepet av anti-homofile aktivister som krever at Aserbajdsjans president Ilham Aliyev dropper den store musikkonkurransen. Faksimile fra ett av nettstedene.

Aktivister krever at vertsnasjonen Aserbajdsjan skal avlyse neste ukes Eurovison Song Contest og ikke tillate homofile parader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAKU (ABC NYHETER): Fire offisielle nettsider for Eurovision Song Contest ble torsdag ettermiddag angrepet av anti-homofile aktivister som krever at Aserbajdsjans president Ilham Aliyev dropper den store musikkonkurransen.

Aktivistene, som kaller seg for «Cyberkrigere for frihet», la igjen en melding på språket azeri på de fire nettsidene som ble angrepet - blant annet den populære nettsiden ESCtoday.com.

– Vårt krav er at Eurovision 2012 i Baku blir avlyst og at det ikke tillates noen parader for homofile, om ikke er det ikke lenger noe håp for Aliyevs regime, het det i meldingen.

Les også: - Viser man kjærlighet åpenlyst, risikerer man å bli utsatt for vold

Prøver å finne ut hvem som står bak

Aserbajdsjanske myndigheter forsøker nå å finne ut hvem som står bak nettangrepet. I et intervju med nyhetsbyrået Reuters anklager de nabolandet Iran for å kunne være involvert i hackingen.

Både iranske myndigheter, religiøse leder og konservative muslimer reagerer på at Aserbajdsjan, som i all hovedsak er et muslimsk land, skal arrangere det de kaller «en avskyelig fest og en pervers parade».

Flere steder i Iran har det vært anti-homofile demonstrasjoner mot at Aserbajdsjan er vertsland for den store eurovisjonskonkurransen.

Les også: Tooji testet MGP-arenaen i Baku

Store protester

Så sent som for en uke siden var det store protester utenfor aserbajdsjanske interesser i Tabriz, nord i Iran, hvor demonstranter ropte at «Aserbajdsjan er et muslimsk land og ikke et sted for homofile» og «Dra til helvete, Aliyev», med referanse til den aserbajdsjanske presidenten.

Aserbajdsjan ble verstland for Eurovision Song Contest etter at aserbajdsjanske Ell/Nikki vant fjorårets finale i Düsseldorf med låta «Running Scared».

Rustet opp hovedstaden

Siden da har Aserbajdsjan brukt tilsvarende åtte milliarder kroner på en total opprustning av hovedstaden Baku, ifølge opplysninger fra aserbajdsjanske menneskerettighetsorganisasjoner.

Les også: Armenia trekker seg fra Melodi Grand Prix

Det inkluderer imponerende Baku Crystal Hall, hvor byggearbeidene startet så sent som i august 2011. Fortsatt er uteområdet rundt arenaen under arbeid, men på innsiden er de første prøvene i full gang.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner ble et fredssenter og flere bolighus revet for å gi plass til den enorme arenaen.

Les også:

- Bruker åtte milliarder på Eurovision

Norge i den andre semifinalen i MGP i Baku

Verst i Melodi Grand Prix


Les flere nyheter her

Personvernpolicy