Hønefoss ødela RBK-festen

Oppgjøret mot Hønefoss ble alt annet enn en fest for trønderne. Sjelden har Rosenborg skapt så lite på hjemmebane som onsdag (Foto: NTBscanpix).
Oppgjøret mot Hønefoss ble alt annet enn en fest for trønderne. Sjelden har Rosenborg skapt så lite på hjemmebane som onsdag (Foto: NTBscanpix).

En drømmescoring av Christoffer Dahl sørget for en meget overraskende 1-0-seier til Hønefoss borte mot Rosenborg onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16. mai, også kjent som fotballens festdag, var en tradisjon som oppsto i Trondheim. Da Rosenborgs utsatte oppgjør mot Fredrikstad ble spilt på denne datoen i 1981, strømmet folk til stadion. Siden har Rosenborg hatt hjemmekamp 16. mai.

Men oppgjøret mot Hønefoss ble alt annet enn en fest for trønderne. Sjelden har Rosenborg skapt så lite på hjemmebane som onsdag. Og tre minutter før slutt var all feststemning borte for hjemmelaget. Christoffer Dahl kom seg fri like utenfor feltet og lobbet ballen elegant i krysset.

– Det var veldig gøy, både å vinne og å score. Jeg har ikke all verden til skudd, så da ble det en chip i stedet, og det gikk jo bra, smilte matchvinneren etter kampslutt.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud var også meget blid etter å ta tatt med seg tre poeng hjem til feiringen av nasjonaldagen.

– Dette er en prestasjon det står respekt av. Vi var selvfølgelig litt heldige og, men jeg er veldig fornøyd med at vi gjorde at RBK ikke skapte spesielt mange sjanser, mener Smerud.

Les også: Djurdjic-show ydmyket Aalesund

Roser Hønefoss

Første omgang var av det særdeles sjansefattige slaget. Like før pause gikk Daniel Fredheim Holm ned i feltet etter en takling, og kanskje var bortelaget heldig som ikke fikk straffe mot seg der.

Rosenborg skapte et par halvfarligheter på dødballer, mens Hønefoss' forsøk kom fra langt hold. Dermed gikk Rosenborg til pause med 0-0 for fjerde hjemmekamp på rad.

– Vi var for dårlige i dag, spesielt i første omgang. Det vi gjorde etter pause spillmessig kan jeg leve med, da skapte vi nok til at vi burde avgjort det. Men samtidig fikk de mange gode overganger og utnyttet til slutt en av dem, sa en skuffet RBK-trener Jan Jönsson.

Han var særlig skuffet over at Rosenborg ikke presterte bedre da stadion for første gang i år var tilnærmet fullsatt. Samtidig passet han på å rose Hønefoss.

– De har jo kvalitet, det har de vist tidligere i år. Og de kom hit med et mål om å spille sitt spill, mente svensken.

Les også: Godset tok tilbake tabelltoppen

– RBK ikke som før

Hos Hønefoss var det flere som uttrykte at det å møte Rosenborg ikke er like skummelt som det var før.

– Rosenborg er jo ikke helt det de var, med tanke på intensitet blant annet. Det var et helt annet trykk og en annen kvalitet på laget da vi slo dem i cupen i 2005, mente HBK-kaptein Frode Lafton.

– Det er et tankekors at en så liten klubb som vi er kan ha en sjanse mot de store lagene, som har helt andre forutsetninger, sa trener Smerud.

Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin var ikke helt enig med sin kollega.

– Helt siden jeg kom hit i 2004 har lag sagt at RBK ikke er det samme som før når de vinner her. Vi var altfor dårlige i dag, men sånn prat orker jeg ikke bruke tid på, sa han. (©NTB)

Følg tippeligaen live her

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy