Sigurdarson ordnet første LSK-seier siden august

Lillestrøms Björn Bergmann Sigurdarson scorer sitt andre mål på Branns keeper Piotr Leciejewski under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen stadion søndag kveld. (Foto: NTBscanpix)

Lillestrøm sto av stormen og vant 2-1 borte mot Viking onsdag. To scoringer av Björn Bergmann Sigurdarson holdt til klubbens første seier i eliteserien siden august i fjor.

Gjestene fra Romerike slet seg til en svært viktig trepoenger i Stavanger. På slutten presset Viking hardt for en utligning, men i motsetning til tidligere i år sto LSK distansen.

Lillestrøm fikk en pangåpning ved å score på sin første målsjanse etter bare tre minutter. Fra 18 meter skjøt Björn Bergmann Sigurdarson ballen via landsmann Indridi Sigurdsson og i nettet. Islendingen har tidligere slitt med å score mål i eliteserien, men i det siste har han funnet scoringsformen. Med onsdagens scoringer er han kommet opp i seks fulltreffere på ni kamper.

Vertene lot seg ikke prege av det tidlige baklengsmålet og kom til flere store sjanser. Henri Anier kunne ha utlignet etter bare noen minutter, men en god Sead Ramovic nektet estlenderen nettkjenning.

Til pause fortsatte Åge Hareides utvalgte å være det førende laget, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Bedre ble det ikke da Trond Erik Bertelsen taklet ballen til Sigurdarson, som sikkert plasserte inn 2-0 etter 65 minutter.

Viking fikk raskt håpet tilbake da Björn Andersson stanget inn et reduseringsmål i vinkelen. Derfra og ut handlet det meste om siddisenes forsøk på å redde minst ett poeng.

Seieren var Lillestrøms første i eliteserien siden 7. august. Laget har hanket inn sju poeng så langt i sesongen. Viking står med elleve poeng. Tapet var stavangerklubbens første i en 16. mai-kamp siden 1992. (©NTB)