Godset tok tilbake tabelltoppen

Strømsgodsets unge mannskap kunne feire nasjonaldagen som serieleder etter 2-0 mot Tromsø onsdag.

Forspillet til 17. mai-festen og den 9. serierunden ble også feiret med at Strømsgodset er ubeseiret på Marienlyst stadion i eliteserien i 11 måneder. Sist Ronny Deilas mannskap tapte på eget gress var mot regjerende seriemester Molde 16. juni fjor.

Bodø-gutten Anders Ågnes Konradsen fikk drammenserne i skikkelig feststemning da han stusset inn et hjørnespark fra Øyvind Storflor etter litt over ett minutts spill.

Det var den 21-årige nordlendingens første fulltreffer denne sesongen.

I forspillet til hjørnesparket halvminuttet tidligere var Muhamed Keita centimeter fra å gjøre 1-0 til vertene da han kom alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström.

Svenskens beinparade reddet Tromsø fra et enda tidligere baklengsmål.

Øyvind Storflor fikk drammenserne i skikkelig festhumør da han i det 59. minutt banket inn et frispark fra 17 meter til enorm jubel fra GodsetUnionen.

Tromsø jaktet sin første borteseier for sesongen og var nær å skape spenning da veteran og innbytter Ole Martin Årst fanget opp et svakt tilbakespill etter 81 minutter. 37-åringen rundet Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey, men på åpent mål plasserte Årst ballen utenfor stolpen.

Smaken på tabelltopp

Strømsgodset, som tydeligvis hadde fått smaken på tabelltopp etter å ha vært der for to runder siden, gikk ut i et forrykende tempo på Marienlyst.

Per-Mathias Høgmos utvalgte hadde mer enn nok med å forsvare seg det første kvarteret.

Gutan kom seg etter kalddusjen i åpningsminuttene og spilte seg inn i kampen.

Magnus Andersen hadde gjestenes beste mulighet da han etter en snau halvtime skjøt i nettveggen fra åtte meter.

Lite

Tromsøværingene skapte lite de første 45 minuttene og trøblet med å få tak på Strømsgodsets midtbane.

Etter hvilen fortsatte drammenslaget å spille god fotball og tok velfortjent tilbake serieledelsen de mistet etter nederlaget for Aalesund i forrige runde.

Den avdøde Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad ble hedret med ett minutts stillhet før kampstart. (©NTB)