Psykisk helsevern for drap på fostermor

En 35-årig mann er i tingretten dømt til tvungent psykisk helsevern for overlagt drap på fostermoren i Tvedestrand i fjor sommer. En medtiltalt 19-åring er dømt til 15 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor, statsadvokat Dennis Danielsen, la i Aust-Agder tingrett ned påstand om 16 års fengsel for 35-åringen, med bakgrunn i at han måtte anses som tilregnelig da drapet skjedde, skriver Fædrelandsvennen.

Retten kom imidlertid fram til at mannen var psykotisk da han drepte den 57-årige fostermoren og at han dermed ikke kunne dømmes til fengsel. En av meddommerne var uenig i dette, men kom i mindretall.

35-åringens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, er fornøyd med at klienten får tvungent psykisk helsevern.

– Dette er en dramatisk og vond sak på alle måter, men vi er selvfølgelig fornøyd med at retten ble overbevist om at det var riktig å idømme tvungent psykisk helsevern. Nå får han den behandlingen som han har ønsket, sier forsvareren. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy