238 år gammel vin solgt

Michael Ganne, vinsjef ved auksjonshuset Christies, holder frem en flaske Vin Jaune produsert i 1774. Foto: Scanpix/Reuters.
Michael Ganne, vinsjef ved auksjonshuset Christies, holder frem en flaske Vin Jaune produsert i 1774. Foto: Scanpix/Reuters.

En flaske fransk vin fra 1774 gikk for 46.000 sveitsiske franc (omkring 292.000 kroner) ved en auksjon i Geneve tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En anonym kjøper på internet skaffet seg «Vin Jaune», som stammer fra Arboid i den østlige Juraregionen. Auksjonshuset Christies sier vinen har blitt lagret i generasjoner i vinkjelleren til Vercelfamilien, melder AFP.


Innkjøpsprisen møtte den anslåtte kjøpssummen, mellom 40.000 og 50.000 sveitsiske franc. Christies sier en flaske fra samme parti ble smakt på av vineksperter i 1994.

De fant årgangsvinen, med preg av kanel, karri og vanilje, «fremragende».

Les også: Rosa kjempediamant under hammeren

- Vinen med tilnavnet ‘kongenes vin og vinenes konge’ er en ekstraordinær flaske, trolig det eldste eksemplaret av det som fremdeles er en fremragende vin, og nok en virkelig sjeldenhet for vinelskere og kjennere, uttalte auksjonshuset i forkant av salget.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden