Kaos og målfest da Brann vant på Åråsen

DRAMA: Brann lot Björn Bergmann Sigurdarson score, men keeper Piotr Leciejewski prøvde å hindre islendingen da bergenserne vant 4-3 på Åråsen søndag. (NTB scanpix)

To hattrick, gratismål og heftige diskusjoner lagde en fest av en fotballkamp da Brann slo Lillestrøm 4-3 på bortebane i eliteserien søndag kveld.

Branns Chukwuma «Bentley» Akabueze og Lillestrøms Björn Bergmann Sigurdarson scoret begge tre ganger, men det er ikke det i seg selv kampen vil bli husket for.

Den mest oppsiktsvekkende situasjonen kom nemlig rundt fem minutter etter pause, da Lillestrøm spilte ballen ut fordi spydspissen Fredrik Gulbrandsen lå nede. Branns Erik Mjelde skulle spille ballen inn til Stefan Logi Magnusson, men den spratt over keeperen og i mål.

Dommer Brage Sandmoen hadde ikke annet valg enn å godkjenne Branns 4-2-scoring. Deretter fulgte diskusjoner om hvorvidt Brann-spillerne skulle la Lillestrøm få et gratismål. Alle var enige, unntatt den polske sisteskansen Piotr Leciejewski. Han prøvde desperat å stanse Sigurdarson da han fikk fritt leide mot mål, men islendingen satte ballen trygt inn.

– Enkel avgjørelse

Situasjonen ble naturlig nok diskusjonstema hos lagenes trenere etter kampen.

– Det var en polakk som ikke var helt enig, men jeg synes det var relativt enkelt. Det skulle bare mangle (at vi lot dem score), sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

LSK-trener Magnus Haglund takket for gratismålet og hevder han ville bedt sine spillere om å gjøre det samme om situasjonen var snudd.

– Det ble mål, og så ble situasjonen løst av at Brann lot oss score. Det er ikke noe mer å diskutere egentlig. Jeg har ingen forståelse for at Leciejewski oppfører seg som han gjør, sa Haglund.

Brann-keeperen selv hadde følgende forklaring på sin reaksjon:

– Jeg aksepterer avgjørelsen som ble tatt, men jeg så det som en keepertabbe (av Magnusson). Jeg synes det var fair at han fikk komme én mot én, og jeg prøvde å redde den.

Viktig Brann-seier

Også første omgang var spennende med fem scoringer, og det var gjestene fra Bergen som kom best i gang. Bentley headet inn et frispark til 1-0 før 10 minutter var spilt. Nigerianeren doblet ledelsen etter en uheldig klarering av LSK-forsvaret etter en drøy halvtime.

Deretter reduserte Sigurdarson på straffe i kampens 41. minutt, før han utlignet to minutter senere. Bentley rakk å gjøre sitt tredje med hodet før pause og sendte Brann i garderoben med 3-2-ledelse.

Kampen roet seg noe ned etter situasjonen som ga to scoringer og full forvirring tidlig i annen omgang. Lillestrøm kjempet for utligning, men kom aldri særlig nær scoring.I stedet var Brann nærmest med flere store muligheter og en avslutning i tverrliggeren.

Gjestene fikk med seg tre viktige poeng hjem til Vestlandet, mens LSK stadig står uten seier i årets sesong.