Betalte 6,9 millioner - fikk konsertlokale som nabo

Familie trodde de skulle få en kafé under leiligheten. I stedet ble det et konsertlokale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Necdet Keskin og hans familie trodde de har gjort et kupp da de flyttet inn i en nye leiligheten på Sørengkaia i Oslo, men kort tid etter at de var på plass fikk de en ubehagelig overraskelse.

- Jeg var ikke klar over konsertvirksomheten da jeg flyttet hit. Første gang jeg hørte lyden, trodde jeg det var et jordskjelv, sier han til Aftenposten.

Støymusikere

Lyden kom fra lokalene rett under, som blir brukt til konsertlokaler. For å gjøre vondt verre er stedet en populær arena blant støymusikere.

Lokalene ble blant annet brukt under Inferno Metal-festival i påsken.

- Det er ikke uvanlig med tre konserter her i uken. Dette er psykologisk uholdbart. Jeg var innstilt på å ha en restaurant eller kafé under meg, og tåler selvsagt støy fra varelevering eller fra folk som sitter ute og prater, men dette går over alle grenser, sier Keskin til Aftenposten.

Les også: 10 veier til mer plass i små leiligheter

Samler underskrifter

Keskin har klaget til styret i sameiet, og han har samlet underskrifter fra de nærmeste naboene. Heldigvis for Keskin har styret nå vedtatt at konsertvirksomheten må avvikles.

Markedssjef Trude Larsen i Sørenga Utvikling, som står bak leilighetsprosjektet der Keskin kjøpte seg inn, skjønner at enkelte beboere reagerer på lydnivået.

- Beboerne på Sørenga er informert om virksomheten. Vi har fått flere tilbakemeldinger om at dette bidrar positivt til området. Bolig og næring hånd i hånd er en naturlig del av en bærekraftig by. Likevel tar vi det svært alvorlig når vi mottar klager fra våre beboere, skriver hun i en epost til Aftenposten.

Les også:

Lag en hage iberiasneglen ikke liker

Oppgrader hjemmet

Nok av ideer å stjele i denne leiligheten

Les flere nyheter

Personvernpolicy