Her har muslimdebatten stilnet

STILNET: Temperaturen i innvandringsdebatten har falt kraftig de siste årene i Danmark. Her fra København sentrum. (Foto: NTB scanpix)
STILNET: Temperaturen i innvandringsdebatten har falt kraftig de siste årene i Danmark. Her fra København sentrum. (Foto: NTB scanpix)

Omtalen av muslimer, imamer og hodeplagg er den laveste på ti år i Danmark, ifølge avisa Jyllands-Posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Temperaturen i innvandringsdebatten har falt kraftig de siste årene, fastslår avisa. En opptelling som Jyllands-Posten har gjort, viser at bruken tolv ord som er vanlige i innvandringsdebatten, er gått markant ned.

Eksempelvis ble ordet «muslim» brukt i 38 prosent færre artikler og leserbrev i 2011 enn i 2001. Reduksjonen er på hele 68 prosent sammenlignet med 2006, da karikaturstriden raste. Andre ord som brukes sjeldnere i dag enn for ti år siden, er «fundamentalist», «imam», «halal» og «danskhet».

Kultursosiolog Mehmet Ümit Necef ved Syddansk Universitet mener debatten har kjølnet fordi det er politisk enighet om de brede linjene.

– De skarpt opptrukne frontene som fantes i innvandringsdebatten, er falt fra hverandre, sier han.

Muslimernes Fællesråd betegner tallene som gledelige og mener de vitner om en økt forståelse for innvandreres situasjon.

Les også:

- Muslimer kidnapper og tvangskonverterer hinduer

Militante islamister frigjorde 380 fanger i Pakistan

Måtte gå naken gjennom landsby med murstein festet til penis

Nesten 1.000 «æresdrap» i Pakistan i fjor


Les flere nyheter

Personvernpolicy