Norge styrer mot kvartfinale i ishockey-VM

SUKSESS: Det norske laget jubler for Patrick Thoresens 3-0-scoring i seieren over Latvia i ishockey-VM lørdag. (Foto: NTB scanpix)
SUKSESS: Det norske laget jubler for Patrick Thoresens 3-0-scoring i seieren over Latvia i ishockey-VM lørdag. (Foto: NTB scanpix)

Norge tok et viktig steg mot kvartfinale i ishockey-VM med 3-0 over Latvia lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen mot Latvia ble betegnet som en nøkkelkamp, og det er ikke hver gang Norge har vunnet over det baltiske laget. Eneste gang var i 2007 da Norge måtte vinne og det latviske ikke hadde noe som helst å spille om.

Under Roy Johansens ledelse har imidlertid norske laget tatt steg i retning av noe virkelig stort i løpet av de fem årene som har gått.

Det norske laget framstår både med pondus og selvsikkerhet i sitt spill. Ved siden å ha en solid sisteskanse i Lars Haugen, består laget også av fire jevne rekker som alle bidrar både offensivt som defensivt.

Norsk overtak

Norge startet klart best og satte tidlig press på latvierne i deres egen sone. De helt store sjansene uteble, men Norge tvang Latvia til bare sporadiske besøk inne i den norske sonen.

Nærmest scoring i starten var Latvia da pucken smalt i tverrliggeren og ut. Ikke lenge etterpå så gikk Norge opp i ledelsen. Jonas Holøs var offensiv og god og presset en latvier til å sette pucken i eget bur.

Stengene er mine beste venner sa den svenske målvakten Leif «Honken» Holmqvist på 70-tallet. Lørdag var de Norges og Lars Haugens gode venner, for Latvia hadde et par avslutninger i rammeverket.

Les også: Spiller ishockey under vann

Marginer

Nordmennene hadde derimot marginene på sin side. Den norske fjerderekka med Morten Ask, Andreas Martinsen og Ken André Olimb har vært en stor, positiv overraskelse. Lørdag sto rekka for sin første scoring da Martinsen styrte inn et skudd fra Mats Trygg. Det var Lillehammer-spillerens første VM-mål.

Patrick Thoresen var også i spillehumør lørdag. Han sto for 3-0-målet mot slutten av midtperioden. Målet gjorde at det norske laget fikk roet nervene fram mot avslutningsperioden.

Norge hadde god kontroll i den tredje perioden, som endte målløs.

Norge har igjen Tyskland søndag og Danmark tirsdag i gruppespillet. En eventuell kvartfinale går trolig mot Russland selveste 17. mai.

Les også:

Rekordmange nordmenn i svensk ishockey

Tre nye år med engelsk fotball

Klubb vil skifte draktfarge fra blå til rød


Les flere nyheter

Personvernpolicy