Én pågrepet for urmakerran på Karl Johan

En av de ansatte ble lettere skadd da urmaker Bjerke på Karl Johans gate ble ranet lørdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
En av de ansatte ble lettere skadd da urmaker Bjerke på Karl Johans gate ble ranet lørdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Én mann er pågrepet og siktet for det væpnede ranet av Urmaker Bjerke i Karl Johans gate ved Grand Hotel i Oslo lørdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet skjedde like etter klokka 10.

– Vi har pågrepet og siktet en person som vi mener kan knyttes til det væpnede ranet av urmaker Bjerke, sier politiførstebetjent Einar Kroglund ved Sentrum politistasjon i Oslo til VG.

Han vil ikke gi noen opplysninger om den pågrepne mannen, men sier at ranerne fikk med seg klokker for betydelige verdier. En av de ansatte ble lettere skadd i ranet.

– To eller tre personer truet betjeningen med brekkjern. De var også væpnet med en pistol, men det ble ikke aktivt truet med denne. Vitnene har opplyst at ransmennene skal være mørke i huden, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet lette lørdag ettermiddag etter en rød Ford Focus eller Mondeo i forbindelse med ranet. Bilen var trolig svenskregistrert.Svensk politi er kontaktet, men bilen er ikke meldt stjålet.

Kripos og politidistriktene rundt Oslo er varslet om den etterlyste bilen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy