Spillanmeldelse av Risen 2:

Risen 2 er skattejakt i tøysekaribia

Piratrollespillet leverer bare nesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta «Risen 2: Dark Waters»

Utgis på: PC

Testet på: PC

Utgivelsesdato: 27. april

Aldersmerking: 16+ (www.pegi.info)

Sjanger: Rollespill

Utvikler/utgiver: Piranha Bytes / Deep Silver

«Risen 2» er en fantastisk idé. Et klassisk rollespill hvor du er en piratkaptein med eget skip. Du kan seile dit vinden tar deg, plyndre og lete etter skatter. Spillet er satt til en fantasiutgave av Karibia, og du må gjennom en rekke tropiske øyer for å berge verden fra sikker undergang.

Gjennom å ta på deg ulike oppdrag og oppgaver samler du inn erfaringspoeng for å utvikle figuren din til å bli flink med sverd og pistoler, eller voodoo og skitne triks. Det er morsomt å utforske de ulike øyene og gjøre oppdrag for de mange forskjellige figurene du møter. Den pussige verdenen er spillets sterkeste side.

Det største problemet med spillet er kampsystemet. For at kampene skal bli underholdende, tvinges du til å prioritere sverdkamper. Likevel fungerer dette bare mot andre sverdsvingende fiender. Når du møter dyr og monstre, blir kampene ubalanserte og klønete. Altfor ofte ender det med at enten du eller monsteret blir stående og denge løs på den andre uten at det blir noen reell ferdighetskamp.

Selv om spillet har noen store feil, og jeg aldri ble dratt helt inn i historien, hadde jeg mye moro når jeg spilte «Risen 2: Dark Waters». Spillet gir en litt mer strømlinjeformet opplevelse enn de forrige spillene fra samme utvikler. Pirattemaet fungerer også svært bra. Like fullt er ikke dette et spill for hvem som helst, men likte du «Risen» er det stor sjanse for at du også liker dette.

Les også: Ambisiøst rollespill i The Last Story

SSX er ekstremsport for viderekomne

Les alt om spill

Personvernpolicy