Rettssaken mot Anders Behring Breivik:

- Hodeskuddene kom sist

DRAMATISK: En person gikk til angrep på Anders Behring Breivik i retten fredag. Sikkerheten i rettssalen er nå styrket ytterligere etter hendelsen. (Foto: NTB scanpix)
DRAMATISK: En person gikk til angrep på Anders Behring Breivik i retten fredag. Sikkerheten i rettssalen er nå styrket ytterligere etter hendelsen. (Foto: NTB scanpix)

Den terrortiltalte kom fredag med en henvendelse til retten. - Hodeskuddene kom sist og ikke først, så obduksjonsrapportene er misvisende, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (ABC NYHETER): En drøy time etter at en mann hadde kastet en sko og ropt ukvemsord mot ham, får Anders Behring Breivik ordet.

Han har selv bedt om å få klargjøre et par forhold om massakren ved Pumpehuset.

- Det var et sted på Utøya jeg ble angrepet. Det var ved Pumpehuset hvor en person kastet en gjenstand på meg som traff meg i ansiktet.

- Jeg ville bare nevne det, sier han tilsynelatende uberørt før han med stor kynisme fortsetter:

- I går vitnet en som het Øberg som ikke skjønte hvorfor jeg ikke skjøt mot ham i vannet. Grunnen til at jeg ikke trakk av, var at magasinet var tomt. Tror jeg.

- Og så er det et par punkter til: Obduksjonsrapportene er misvisende. Hodeskuddet kommer sist og ikke først. Og grunnen til at jeg ikke gikk på Østsiden er at jeg ville unngå å bli skutt fra Delta fra landsiden. Det var planlagt.

- Takk, avslutter han.

Les også: Mann fikk sammenbrudd i retten

Ved Pumpehuset utførte han en av de verste enkeltstående episodene på Utøya.

Her skjøt han og drepte 14 ungdommer på kloss hold. 31 skudd traff de som forsøkte å gjemme seg for Breivik.

Les også: 31 dødelige skudd

Onsdag og torsdag denne uka ble obduksjonsrapportene herfra lagt fram og 18-åringen Lars Henrik Rytter Øberg vitnet om bestialiteten.

Etter Breiviks korte sekvens, tok retten nok en gang en pause.

Fredagen skal avsluttes med to vitnemål fra overlevende fra Utøya.

Personvernpolicy