Mann dømt for voldtekt med ølflaske

En 20 år gammel mann er i Høyesterett dømt til ubetinget fengsel i to år og ti måneder for å ha voldtatt en mindreårig og bevisstløs jente med en ølflaske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med en tre år eldre kamerat er 20-åringen dømt for overtredelse av straffeloven paragraf 192: «For å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen, og den seksuelle omgangen var likestilt med samleie og voldtekten begått av flere i fellesskap.»

Hendelsen skjedde på en fest sommeren 2010. Jenta, som var 15 år da dette skjedde, skal ifølge dommen ha drukket så mye alkohol at hun var ute av stand til å ta vare på seg selv. Jenta blødde fra underlivet da hun våknet neste dag, og hadde ifølge dommen smerter i underlivet i dagene etter hendelsen.

Les også: Én av fire mener kvinner har delvis skyld i voldtekten

De to ble i Vesterålen tingrett i mai 2011 og i Hålogaland lagmannsrett i november samme år dømt til fengsel i tre år og fire måneder, men den yngste av mennene anket straffeutmålingen til Høyesterett, som valgte å kutte dommen med et halvt år.

Den eldre kameraten godtok dommen i lagmannsretten på tre år og fire måneders fengsel, og hans sak ble derfor ikke behandlet i Høyesterett.

Begge mennene fikk strafferabatt etter en uforbeholden tilståelse. De to er også dømt til å betale en erstatning til jenta på 175.000 kroner.

Les også:

Politiet etterforsker voldtekt av 14-åring på russetreff

Dømt til fengsel for voldtekt av mann

Fotballspiller dømt for voldtekt

Ung jente tvunget til å gifte seg med overgriperen


Les flere nyheter

Personvernpolicy