Sara Azmeh Rasmussen mottok Fritt Ords Pris

FIKK PRIS: Sara Azmeh Rasmussen ble torsdag tildelt Fritt Ord-prisen. Hun får prisen for sitt modige og kompromissløse engasjement for individets ukrenkelighet, for ytringsfrihet og religionskritikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FIKK PRIS: Sara Azmeh Rasmussen ble torsdag tildelt Fritt Ord-prisen. Hun får prisen for sitt modige og kompromissløse engasjement for individets ukrenkelighet, for ytringsfrihet og religionskritikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sara Azmeh Rasmussen (39) ble torsdag kveld tildelt Fritt Ords Pris på 400.000 kroner i Operaen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun får prisen for «sitt modige og kompromissløse engasjement for individets ukrenkelighet, for ytringsfrihet og religionskritikk».

Hun mottok prisen og Fritt Ord-statuetten av Fritt Ords styreleder Georg Fr. Rieber-Mohn.

Sara Azmeh Rasmussen ble født i Damaskus i Syria. Hun kom til Norge i 1995 og har de siste fem årene markert seg i norsk offentlighet. Hun har gått inn i debatter om kvinner og islam, forfølgelse av homofile og kjønnsidentitet. Hun har også ytret seg sterkt i diskusjoner om surrogati og om barnevern. Kampen for demokrati og reformer i hennes hjemland Syria har berørt henne dypt og resultert i bidrag til den offentlige debatten, skriver stiftelsen på sin hjemmeside.

I romanen «Skyggeferden» (2012) bruker hun stoff fra sin syriske bakgrunn. I Norge studerte hun ved Universitetet i Oslo og ble cand.mag. i kulturstudier.

Hun har en muslimsk bakgrunn, og har valgt å fortsette å stå innenfor den muslimske kulturen selv om hun erklærer seg som ateist. Hun karakteriserer seg selv som homofil og transperson.

Les også: Avslutter homoprotest mot Islamsk Råd

Les flere nyheter

Personvernpolicy