– Terrorangrep i Damaskus

Flere titalls personer er såret eller drept i en terroraksjon i Syrias hovedstad Damaskus, ifølge syrisk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To «terrorist-eksplosjoner» skal ha rammet en motorvei i utkanten av byen torsdag morgen. En lokal fjernsynsstasjonen viser bilder av sterkt forbrente døde personer i bilvrak i nærheten av åstedet. I gata like ved er det et stort krater.

– Eksplosjonene ble utløst mens voksne og barn var på vei til jobb og skole, melder den statlige TV-stasjonen. De fleste ofrene for angrepet skal være sivile.

Se video fra Damaskus her

Den norske generalen Robert Mood, som leder FN-observatørene i Syria, besøkte åstedet for angrepet kort tid etter at det fant sted, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Selv var Mood nær ved å bli rammet av en bombe utenfor byen Deraa onsdag.

Gråter i gatene

Forbipasserende og hjelpepersonell prøver å hjelpe. Foto: SANA via AP/ScanpixForbipasserende og hjelpepersonell prøver å hjelpe. Foto: SANA via AP/Scanpix

Røyk steg opp fra åstedet etter eksplosjonene, forteller lokale innbyggere. Flere ambulanser er blitt sendt til de berørte områdene, og et øyenvitne forteller om gråtende mennesker og knust glass i gatene om lag hundre meter fra stedet hvor eksplosjonene ble utløst.

En rekke privatbiler og bygninger fikk skader i angrepet, ifølge en fotograf fra AFP.

Les også: - Takk for at dere ikke har gjort noe i Syria

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights melder at eksplosjonene fant sted ved en base som tilhører en syrisk etterretningsorganisasjon. Minst én bilbombe skal ha blitt brukt i angrepet.

Soldater såret

Onsdag ble seks syriske regjeringssoldater såret i eksplosjonen som Robert Mood så vidt unngikk. Bombeeksplosjonen rammet en lastebil med soldater som eskorterte FN-observatører. Aftenpostens korrespondent Jørgen Lohne var en av de siste som kjørte forbi før det smalt. Han slapp i likhet med observatørene uskadd fra hendelsen.

Les alt om saken: Norsk general i bombedrama

Angrepene de siste dagene understreker den kaotiske og høyst uforutsigbare situasjonen som råder på bakken i Syria, fire uker etter at en våpenhvile skulle ha trådt i kraft.

Les også:

Vil hjelpe 1,5 millioner syrere

Syriske opprørere innrømmer systematiske henrettelser


Les alt om situasjonen i Syria

Personvernpolicy