Vrakrester funnet etter flystyrt

Letemannskaper har nå funnet vrakrester fra det russiske flyet som forsvant sporløst i et fjellområde i Indonesia onsdag. Det var om lag 50 personer om bord i flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et framvisningsfly av typen Sukhoj Superjet 100 som forsvant i fjellområdet Cijeruk sør for Indonesias hovedstad Jakarta onsdag. Flyet er Russlands første nyproduserte passasjerfly siden sovjettida.

Torsdag morgen ble vrakrester fra flyet funnet av mannskapet om bord i et helikopter som deltok i søket. Vrakrestene ble funnet ved en fjellskrent 1.676 meter over havet, opplyser redningstjenesten i Indonesia.

Ifølge nyhetsbyrået DPA sier en kilde i redningstjenesten til indonesisk fjernsyn at ingen overlevde flystyrten.

Opptil 50 døde

Alle om bord i flyet var indonesiere som arbeidet i luftfartssektoren, med unntak av åtte russere, en amerikaner og en franskmann. Blant de åtte russerne var fire medlemmer av flymannskapet og fire ansatte i Sukhoj.

Det er fra forskjellige kilder meldt om 46– 50 personer om bord i flyet.

Les også: Fly forsvant i lufta

Flere titalls mennesker og to helikoptre ble satt inn i søket torsdag. Flyet ble borte fra radaren da det fløy over fjellet Salak, og søket var konsentrert om dette området. Dagen i forveien deltok flere hundre mennesker i letingen.

Flyvraket ble til slutt funnet nær fjellet Salak.

– Helikopterpiloten oppdaget vrakrester fra lufta, og han så Sukhoj-logoen, sier den nasjonale redningstjenestens leder Daryatmo.

Les også: Ektepar truffet av flybæsj

Beboer så flyet

Juanda, en 41 år gammel beboer i fjellområdet, sier til nyhetsbyrået AFP han så flyet gå lavt over fjellene, for så å forsvinne ut av syne. Deretter hørte han et smell.

– Det var fortsatt høyt over trærne da jeg så det, men det vinglet, sier beboeren.

Superjet 100-flyet er utviklet av Sukhoj i samarbeid med italienske Alenia Aeronautica. Det ble først tatt i bruk kommersielt i fjor, og i dag anvendes flytypen av russiske Aeroflot og armenske Armavia.

Flere indonesiske flyselskaper har gjort bestillinger på flyet, deriblant Kartika Airlines og Sky Aviation, ifølge nyhetsbyrået Antara.

Les også:

Her tar drømmeflyet av

Gigantfly til Norge

Norwegian kjøper fly for 127 milliarder


Les flere nyheter

Personvernpolicy