Rosa kjempediamant under hammeren

Rosa kjempediamant under hammeren
Rosa kjempediamant under hammeren

Hongkong (NTB): Den største rosa diamanten som noen gang er solgt på auksjon, går snart under hammeren i Hongkong. «Marsrosa», som steinen kalles, ventes å oppnå en pris tilsvarende over 46,5 millioner norske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den intenst lyserøde steinen på 12.04 karat ble kjøpt av en privat samler i 1976. Den amerikanske smykkeeksperten Ronald Winston ga den samme år navnet «Marsrosa» for å markere at USA for første gang hadde sendt et romfartøy til planeten Mars.

Diamanten regnes som svært sjelden fordi den ikke viser noen tegn til såkalte sekundærfarger. Rosa diamanter har vanligvis et skjær av purpurrødt, oransje eller grått, het det på nettstedet mining.com onsdag.

Edelsteinen ble stilt ut i Beijing og Shanghai tidligere denne måneden, og skal 29. mai selges på auksjon i Hongkong. Ifølge ekspertene fins det bare en annen rosa diamant av tilsvarende størrelse, den såkalte Williamson Pink. Denne steinen ble satt inn i en brosje som ble gitt som gave til Storbritannias nåværende dronning Elizabeth, da hun som ung prinsesse giftet seg i 1947. Williamson Pink kan ha vært inspirasjonen til diamanten som ga navn til den første «Rosa Panter»-filmen

Les også: Hadde 2000 diamanter i magen

Les flere nyheter

Personvernpolicy