- En galskap som må straffe seg

Abortpresten Ludvig Nessa har «lyst regjeringsbygget i bann» en rekke ganger og mener terrorbomben kan ha vært en konsekvens av norsk abortpolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nessa og hans støttespillere arrangerer 13. juni hvert år en sørgemarsj på årsdagen for vedtaket om å tillate selvbestemt abort i Norge. Et fast innslag, som også fant sted i fjor, er en type bannlysing av regjeringsbygget. Nå tror abortpresten at norsk abortpolitikk kan «ha forløst krefter» som forårsaket terroren 22. juli, skriver Dagen.

Under sørgemarsjen har Nessa og tilhengerne også forsøkt å fire flagget utenfor regjeringsbygget på halv stang, men hvert år er de blitt stoppet.

– I fjor da vi kom dit, sto politiet allerede klar og ventet på oss. De har brukt mye ressurser for å hindre at flagget ikke ble firt på halv stang, men en bil med sprengstoff kunne de ikke hindre. Så vi ser at Gud kan gjøre folk blinde også, sier Nessa til den kristne avisen.

– Tar livet av barn

– Vold avler vold. Norske myndigheter tar livet av like mange barn gjennom aborter hver dag som Breivik tok livet av på Utøya. Når de dreper barn i tusentall hvert år, så er det en galskap som må straffe seg på en eller annen måte, sier Nessa til Dagen.

Under sørgemarsjen over abortloven 13. juni i fjor skal Nessa, sammen med flere støttespillere, ha sunget og proklamert setningen «ve dere som nå regjerer og ler, dere skal engang gråte». Nessa kaller det «forbannelser» og sier at han har proklamert den over regjeringskvartalet, Høyesterett og VG-bygget.

Les også: Rikshospitalet utførte ulovlig abort

– Guds veier er uransakelige

På spørsmål om norsk abortpolitikk er årsaken til terrorhandlingen 22. juli, svarer Nessa:

– Jeg vet ikke hvilke forbindelser det er her, men jeg utelukker det ikke. Jeg gjør mine tanker, men tør ikke å være påståelig. Men Guds veier kan ofte være uransakelige. Jeg ser ikke bort fra at det kan ha vært det.

Ludvig Nessa har sammen med Børre Knudsen markert seg som en kraftig motstander av selvbestemt abort siden tidlig på 80-tallet. Nessa ble ansatt som prest i Østfold i 1979, men ble fradømt sitt embete og fratatt presterettighetene i 1989.

Les også:

Legestudenter vil ikke utføre abort

Leger bør bytte jobb om de ikke vil henvise til abort

Et av fem svangerskap ender i abort


Les flere nyheter

Personvernpolicy