Vil hjelpe 1,5 millioner syrere

TRAGEDIE: Syriske barn i landsbyen Qalamoune i den nordlige delen av Libanon. Røde Kors jobber med å hjelpe syriske flyktninger blant annet i Libanon, og trapper nå opp hjelpearbeidet i Syria. (Foto: NTB scanpix)
TRAGEDIE: Syriske barn i landsbyen Qalamoune i den nordlige delen av Libanon. Røde Kors jobber med å hjelpe syriske flyktninger blant annet i Libanon, og trapper nå opp hjelpearbeidet i Syria. (Foto: NTB scanpix)

Røde Kors håper å bidra til at 1,5 millioner mennesker i konfliktherjede Syria får tilgang til helsetjenester, vann, strøm og annen nødvendig infrastruktur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste hjelpeorganisasjonen tirsdag. I tillegg skal 100.000 spesielt sårbare syrere få månedlige matleveranser fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

– Titusener av barn, kvinner og menn er fortsatt på flukt fra regimet. Noen finner husrom nær sine opprinnelige hjem, andre søker tilflukt i offentlige bygninger og mange flykter fra de konfliktrammede områdene til andre områder av Syria. Disse fordrevne må få hjelp nå, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Les også:

Bombeangrep i syriske storbyer

Storfamilie offer for bombene i Syria

Syriske opprørere innrømmer systematiske henrettelser

Norske Mood leder FN-observatørene i Syria


Les flere nyheter

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy