Avslutter letingen i Røros

Politiet har avsluttet letingen i Håelva i Røros der en 59 år gammel mann fra kommunen ble funnet omkommet mandag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen mannen kjørte, havnet i den flomstore elva like før klokka 9 mandag. Bileieren ble funnet av et Sea King redningshelikopter noe over en time senere.

– Vi fikk først opplysninger som tydet på at det var to personer i bilen, men har fått bekreftet at han kjørte alene rett før ulykken fant sted. Vi har derfor avsluttet letingen i elva, sier politibetjent og innsatsleder Jørgen Lagesen hos lensmannen i Røros til NTB.

Den omkomne ble observert et stykke nedenfor der bilen ble funnet tom.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 8.40. Bilen ble lokalisert klokka 9.42, den omkomne ble observert klokka 10.12 og leteaksjonen ble avblåst rundt klokka 11.30.

Politiet ble varslet om ulykken av to vitner som kjørte bak ulykkesbilen på riksvei 30 på vei ut fra Røros. Ved Gjøsvik bru rett utenfor sentrum kjørte den ut på høyre side av veien.

På grunn av flom er det stor vannføring og forholdsvis sterk strøm i elva. Det vanskeliggjorde letearbeidet.

Det første som ble funnet etter bilen, var vrakdeler som fløt opp.Politiet satte i gang et stort leteapparat i forbindelse med ulykken.

Les også:

Elev omkom i ulykke på skoletur i Kenya

50 omkom i bilulykke i Guinea

Les flere nyheter

Personvernpolicy