Drogba ordnet Chelsea-triumf på Wembley

Didier Drogba feirer 2-0-målet mot Liverpool. Chelsea vant FA-cupen med 2-1 i lørdagens finale på Wembley. (Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB scanpix).
Didier Drogba feirer 2-0-målet mot Liverpool. Chelsea vant FA-cupen med 2-1 i lørdagens finale på Wembley. (Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB scanpix).

Didier Drogba er garantist for mål på Wembley. Ivorianeren ble matchvinner da Chelsea slo Liverpool 2-1 i lørdagens FA-cupfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drogba har scoret åtte mål i åtte obligatoriske kamper på nasjonalanlegget i London. Ramires ga Chelsea ledelsen etter bare 11 minutter. Han utnyttet at Jay Spearing mistet ballen, Juan Mata lurte José Enrique og José Reina ikke var helt patent på streken.

Liverpool var svært bleke i førsteomgangen. Chelsea dominerte, mens de helrøde var passive og lite kreative. Didier Drogba doblet London-lagets ledelse etter 52 minutter da han banket inn 2-0 mellom beina på Martin Skrtel. Heller ikke på den scoringen var Liverpools keeper Reina der han burde.

Først da Andy Carroll kom inn etter 55 minutter ble det fart på Liverpool. Kraftspissen løftet inn reduseringen på elegant vis bare ni minutter etter at han entret banen.

Den storvokste angriperen fintet vekk John Terry før han med venstrefoten løftet ballen over Petr Cech i Chelsea-buret. Carroll trodde han hadde utlignet åtte minutter før slutt, men Cech fikk en hånd på ballen og slo den ut via tverrligger. Fjernsynsreprisene viste at hele ballen neppe var over streken.

Skuffet Dalglish

Liverpool-manager Kenny Dalglish har fått mye kritikk etter en svak sesong i ligaen. Skotten var svært nedbrutt etter kampen. Seieren i ligacupen blir Liverpools beholdning denne sesongen. En seier på Wembley lørdag ville gitt klubblegenden arbeidsro.

Samtidig har Roberto Di Matteo styrket sine sjanser til å få fast jobb som manager i Chelsea. Vikarmanageren ble den tredje strake italienske treneren som vinner FA-cupen etter Carlo Ancelotti og Roberto Mancini. Og 19. mai spiller Chelsea mesterligafinale mot Bayern München.

Ifølge statistikkselskapet Opta er Didier Drogba første spiller som scorer i fire ulike FA-cupfinaler. John Terry ble samtidig første kaptein som vinner fire FA-cuptitler med samme lag.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy