Hushovd-plan: Bryter Giro d'Italia

SKRUR NED FORVENTNINGENE: Alt tyder på at Thor Hushovd (34) akter å bryte Giro d'Italia før avslutningen i Milano om drøyt tre uker. (Foto: NTB scanpix)
SKRUR NED FORVENTNINGENE: Alt tyder på at Thor Hushovd (34) akter å bryte Giro d'Italia før avslutningen i Milano om drøyt tre uker. (Foto: NTB scanpix)

Alt tyder på at Thor Hushovd (34) akter å bryte Giro d'Italia før avslutningen i Milano om drøyt tre uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er mulig jeg ikke fullfører. Giro d'Italia har aldri vært noe stort mål for meg ettersom det kommer midt mellom vårklassikerne og Tour de France. Jeg har fortsatt Tour de France og OL som sesongens store mål, og da kan det tappe for mange krefter med et helt treukersritt nå, sier Thor Hushovd til NTB.

Også i 2007 brøt nordmannen rittet. Han har ikke startet flere utgaver. I det franske motstykket har Hushovd startet elleve ganger og brutt kun en gang (2001).

Ingen passasjer

Men innen 34-åringen står av i Italia, vil han satse hardt på å vinne en etappeseier. Trolig velger han ut en eller to kuperte etapper det skal satses hardt på når rittet er vel etablert i hjemlandet. Flere etapper midtveis i rittet passer nordmannen. Trolig vil han stå av italiaturen rundt 20. mai (15. etappe). Da er blodslitet i fjellene i gang for alvor.

– Jeg må sette meg inn i avslutningene på etappene for å se hvilke som passer meg best. Om det byr seg en mulighet på en fjelletappe et stykke ut i rittet, vil jeg gå for det. Uansett blir jeg ikke med i noe brudd bare som medpassasjer.

I fjorårets Tour de France vant Hushovd to kuperte etapper – den ene i mann mot mann-duell med Edvald Boasson Hagen. Flere ganger tidligere har den norske jernmannen vist at han er råsterk også på fjelletapper.

Les også: Velt felte Hushovd

Er seiersløs

Hittil har sesongen vært en nedtur for Hushovd. Femteplass på en etappe i Paris – Nice er beste resultat. I vårens største ritt, Paris – Roubaix, veltet han ut av seierskampen.

– Den velten satte meg ut i noen dager. Jeg var forslått og hadde tungt for å komme i gang med treningen igjen. Men jeg har gjort det jeg skal og er godt forberedt til Giro d'Italia. Jeg er motivert og ser det ikke som umulig å vinne en etappe og kanskje få en dag eller to i rosa ledertrøye.

Se også: Her sykler han i 220 nedover alpene

«Maglia Rosa» har Hushovd aldri før prøvd – i motsetning til ledertrøyene i de to øvrige Grand Tours (Tour de France og Vuelta a Espana).

Giro d'Italia starter lørdag i danske Herning og avsluttes i Milano 27. mai. Nordmenn på start: Hushovd (BMC), Alexander Kristoff (Katjusja) og Gabriel Rasch (FdJ).

PS. At Thor Hushovd står uten seier i begynnelsen av mai, gir ingen grunn til varsku. I fjor kom første seier 14. juni, og året før 27. juni.

Les også:

Hevder sykkelsete ga to års ereksjon

Meide ned syklist etter krangel

Les flere nyheter

Personvernpolicy