Bombetrusler mot Danmarks statsminister

En mann er pågrepet i København etter å ha kommet med trusler mot Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt, som her er avbildet sammen med EU-parlamentets president Martin Schulz (t.v.) og EU-kommisjonens president José Manuel Barroso. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix.
En mann er pågrepet i København etter å ha kommet med trusler mot Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt, som her er avbildet sammen med EU-parlamentets president Martin Schulz (t.v.) og EU-kommisjonens president José Manuel Barroso. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix.

Dansk politi har pågrepet en mann som er siktet for bombetrusler mot statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle mannen er en gammel kjenning av politiet, som beskriver ham som psykisk ustabil.

Mannen ringte politiets nødnummer onsdag og sa at statsministerboligen ville bli sprengt i luften. Han sa også at han hadde utplassert bomber på to andre adresser i den danske hovedstaden, hvorav den ene var på Thorning-Schmidts privatadresse.

Mannen ble pågrepet onsdag kveld og ble varetektsfengslet torsdag.

Politiet i København vil ikke kommentere saken ytterligere.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy