- Sjansen for å finne Madeleine har økt

Kate og Gerry McCann med et datamanipulert bilde av hvordan deres savnede datter Madeleine kan se ut i dag. Foto: Scanpix/Reuters.
Kate og Gerry McCann med et datamanipulert bilde av hvordan deres savnede datter Madeleine kan se ut i dag. Foto: Scanpix/Reuters.

Foreldrene til den savnede britiske jenta Madeleine McCann sier onsdag at de har mer håp om å finne henne i dag enn noen gang siden hun forsvant i Portugal for fem år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kate og Gerry McCann sier de håper portugisiske myndigheter vil gjenåpne etterforskningen av datterens forsvinning, etter at det har kommet frem «ny informasjon».

- Vi er trolig mer optimistiske nå enn noen gang tidligere i løpet av de siste fem årene, sier Madeleines far Gerry til journalister i London, dagen før femårsdagen for Madeleines forsvinning fra feriestedet Praia de Luz, melder AFP.

- Ny sjanse

Han understreker at det har kommet frem nye opplysninger etter at britisk politi begynte en gjennomgang av etterforskningen i fjor, og at «sjansen for å finne Madeleine har økt».

- Om folk vil se saken løst og bringe de skyldige til ansvar er den beste muligheten for en formell gjenåpning av saken, sier Gerry McCann. Scotland Yard uttalte forrige uke at en gjennomgang hadde avdekket 195 «muligheter for etterforskning» i bevismaterialet omkring Madeleines forsvinning i 2007.

Les også: Britisk politi ber Portugal gjenåpne McCann-saken

Hun forsvant fra en ferieleilighet under en familieferie mens foreldrene og deres venner spiste tapas på en restaurant i nærheten. Det var kun kort tid til jentas fireårsdag da hun forsvant.

- Ingen nye bevis

Men etter Scotland Yards uttalelse sier portugisisk politi at de ikke har noen beviser som vil føre til at påtalemyndigheten gjenåpner etterforskningen, selv om etterforskere vil fortsette å «granske deler av henvendelsen».

Familien McCann har ført en høyt profilert kampanje for å finne Madeleine, og sier de ikke kan kommentere hva den nye informasjonen dreier seg om. Men det britiske paret ber publikum kontakte politiet med enhver informasjon om observasjoner etter at politiet la fram et datamanipulert bilde av hvordan Madeleine kan se ut i dag, i forkant av hennes niårsdag 12. mai.

- Det finnes en virkelig mulighet for at hun finnes der ute i live, sier Madeleines mor.

Søsken

Gerry McCann viste til Jaycee Dugard, Shawn Hornbeck og Elizabeth Smart – ungdom som dukket opp igjen etter kidnappinger i USA – som en kilde til håp for Madeleines familie.

Kate sier parets yngre barn, tvillingene Sean og Amelie (7), har taklet søsterens forsvinning og den pågående jakten på henne, bra. Men de to barna «vil ønske å fortsette jakten» når de er eldre, sier hun. Og foreldrene ønsker ikke at de skal arve «smerten, sorgen, frustrasjonen og raseriet» de selv har opplevd.

- Vi ønsker ikke at de skal bære denne byrden, å lete og lete og ikke være i stand til å stanse.

Les flere nyheter

Personvernpolicy