Legendarisk platesamling lagt ut på nettet

I årtier spredte John Peel musikk til ivrige fans gjennom eteren. Nå blir hans store platesamling tilgjengelig på nettet. (Foto: John Peel Centre)
I årtier spredte John Peel musikk til ivrige fans gjennom eteren. Nå blir hans store platesamling tilgjengelig på nettet. (Foto: John Peel Centre)

Deler av radio-dj-en John Peels enorme platearkiv tilgjengelig for streaming på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den legendariske radio-DJ-en John Peel jobbet i BBC 1 fra 1967 til sin død i 2004. Peel var kjent for sin svært varierte musikksmak og sin utforskende og til dels nyskapende måte å tenke radio på. Blant annet var han en av de første radio-Dj-ene som spilte sjangre som punk og reggae over eteren.

Eget senter

Etter hans død ble The John Peel Centre i Suffolk grunnlagt for å forvalte Peels enorme musikalske arkiv, som han huset i sitt eget hjem på den engelske landsbygden.

I samarbeid med det britiske kulturdepartementet og Peels hovedarbeidsgivere i BBC kunne de for noen måneder siden annonsere at John Peels platesamling – som etter sigende skal ha bestått av 25.000 LP-er, 40.000 vinylsingler og et ikke spesifisert antall CD-er – vil bli gjort tilgjengelig digitalt.

Plater, bilder, liveopptak og videoer

Ved å besøke hjemmesiden til The John Peel Centre, simpelthen bare kalt «The Space», vil man kunne ta en virtuell titt i Peels enorme platesamling. Som om ikke det var nok, kan man også sjekke ut fotografier, opptak av livesendinger, opptak fra hans etter hvert berømte «Peel sessions», samt se videosnutter fra hans liv og virke.

Deler av samlingen ble gjort tilgjengelig i dag, og vil frem til oktober ukentlig bli utvidet med hundre nye utgivelser fra Peels samling, noe som utvilsomt burde være legge beslag på flerfoldige timer for an PC-en for den over gjennomsnittet musikkinteresserte.

Les flere saker på GAFFA.com her

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Personvernpolicy