– Dette er helt grusomt

TRAGISK: Svømmepresident Per Rune Eknes er i sjokk etter at Norges desidert beste svømmer, Alexander Dale Oen, gikk bort tirsdag. (Foto: NTB scnapix)
TRAGISK: Svømmepresident Per Rune Eknes er i sjokk etter at Norges desidert beste svømmer, Alexander Dale Oen, gikk bort tirsdag. (Foto: NTB scnapix)

Svømmepresident Per Rune Eknes er tydelig preget etter å ha mottatt nyheten om at Norges største svømmer gjennom tidende er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen døde plutselig under et treningsopphold i Flagstaff i den amerikanske delstaten USA tirsdag morgen norsk tid.

– Vi synes det er helt grusomt. Spesielt for familien og dem som sto ham nærmest, men også alle andre. Dette er helt grusomt også for Svømme-Norge og hele Idretts-Norge, sier Eknes til NTB.

- Alltid vært god

Selv om forbundet han leder, er ganske stort, kjente han Dale Oen godt.

– Jeg traff ham senest i påsken. Han har alltid vært god. Alexander var vår spydspiss, sier Eknes.

– Hva gjør dere i svømmeforbundet nå overfor resten av landslagssvømmerne som er igjen i Flagstaff?

– Vi har et stort team der borte inkludert landslagstrenere, lege og fysioterapeut. Vi har et stort støtteapparat der. De drar snart hjem og lander i Norge torsdag morgen. Vi gjør alt vi kan for å støtte dem.

– Hva kan du si om det som skjedde?

– Vi vet bare det vi har sett og hørt. Alexander skal obduseres innen to dager, forteller Eknes til NTB.

I tillegg til å være Norges beste svømmer var 26 år gamle Dale Oen også ett av Norges viktigste medaljehåp foran sommer-OL i 2012 uansett idrett.

Dansk svømmesjef kondolerer

Danmarks elitesjef Lars Sørensen sender sin medfølelse til norsk svømmesport etter den sjokkerende nyheten om Alexander Dale Oens død.

– Dette må være svært traumatiserende for hele Svømme-Norge, men så sannelig også for dansk svømming. Vi har ofte vært i Flagstaff sammen med nordmennene, og det er knyttet tette bånd mellom de to lagene. Mange av våre svømmere kjente Alex svært godt, sier Sørensen.

– Jeg er rystet over nyheten. Mine tanker går først og fremst til det norske laget der borte og til familien hans.

Les også:

- Det er så gale og trist

Tårevåt og emosjonell gullkandidat

Les flere nyheter

Personvernpolicy