Innrømmer at City har føringen

BETENKT: Alex Ferguson var en slagen mann etter tapet mot Manchester City mandag. Et tap som kan bety at gullet glipper på målstreken for Manchester United. (Foto: AFP Photo)
BETENKT: Alex Ferguson var en slagen mann etter tapet mot Manchester City mandag. Et tap som kan bety at gullet glipper på målstreken for Manchester United. (Foto: AFP Photo)

United-manager Alex Ferguson beskyldte City-manager Roberto Mancini for å plage dommerne etter et voldsomt munnhuggeri mellom dem på sidelinjen i mandagens kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to raste mot hverandre og understreket med heftige fingerbruk hva de mente. Det toppet seg ute ved sidelinjen et kvarters tid før slutt, og da måtte både dommere og vakter går mellom og skille dem.

Manchester City vant bykampen med 1-0 etter scoring av lagkaptein Vincent Kompany noen sekunder på overtid i første omgang. Midtstopperen gikk opp på en corner, dro seg fri fra oppasseren sin og stanget inn 1-0. Det ble kampens eneste scoring.

Fergusons spillere åpnet best og hadde kontrollen de første 15-20 minuttene, men så overtok City, som til slutt vant en fortjent seier. Hjemmelaget var nærmere 2-0 enn United var utligning, for et temmelig tannløst United-lag hadde knapt nok målsjanser.

Det var da United-innbytteren Danny Welbeck ble taklet kraftig av Citys Nigel De Jong at det svartnet for Ferguson. Han løp ut mot sidelinjen, der han møtte Mancini. Senere anklaget Sir Alex Mancini for å ha plaget og herset med dommerne under hele kampen.

I føringen

– Mancini plaget dommerne, særlig hoveddommeren og fjerdedommeren, gjennom hele kampen. Han har beklaget seg over dommerne hele uken, men han som dømte denne kampen, kan han ikke ha noe å si på, sa en nedtrykt Alex Ferguson etter oppgjøret på Etihad Stadium.

Han innrømte at det var Manchester City som nå satt i førersetet i kampen om ligagullet i England, for etter kampen mandag kveld gikk City forbi den regjerende mesteren på tabellen. De står med like mange poeng når to serierunder gjenstår, men City har mye bedre målforskjell.

– Vi fikk ikke testet City-keeperen på en skikkelig måte. De første 15 minuttene dominerte vi denne kampen, men etter hvert som omgangen skred framover, begynte spillerne mine å vente på at det skulle bli pause. Da scoret City, og jeg må innrømme at scoringen kom på et svært dårlig tidspunkt for oss, sa Ferguson.

– Jeg kan ikke klage over resultatet, for City-spillerne var betraktelig farligere enn oss i angrepsspillet, sa Sir Alex.

To seirer

– Nå trenger ikke City å vinne mer enn to kamper, og så er ligagullet sikret. Vi kjemper imot, men uansett er det City som sitter i førersetet nå, sa Ferguson etter kampen som kan ha bli sett av så mye som 650 millioner mennesker i 212 land.

– Jeg snakket rolig med fjerdedommeren. Han sa noen pene ord til meg, og jeg svarte. Dermed var det over, forklarte Mancini om episoden som nesten førte til håndgemeng med Alex Ferguson.

De to managerne tok hverandre i handa etter kampen, så selv om det gikk til dels hardt for seg i kampens hete, viste de seg som virkelige gentlemen etterpå.

Selv om Manchester City bare trenger å slå Newcastle borte og Queens Park Rangers på hjemmebane for å sikre ligagullet, mente Mancini at United fortsatt har muligheten.

– De har igjen to lette kamper, mot Swansea og Sunderland. Programmet vårt i serieavslutningen er mye tøffere, mente Mancini.

– Hva var den største forskjellen på lagene i denne byduellen?

– Jo, det skal jeg svare på. Manchester United spilte for uavgjort, mens vi gikk for seieren. Det er så enkelt som det, sa Manchester City-sjefen.

Les flere nyheter

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy