Bygningsarbeider jobbet usikret 15 meter over bakken

En arbeider balanserer usikret 10-15 meter over bakken mens han monterer deler til et stillas på utsiden av Finansdepartementet i regjeringskvartalet mandag ettermiddag. 
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
En arbeider balanserer usikret 10-15 meter over bakken mens han monterer deler til et stillas på utsiden av Finansdepartementet i regjeringskvartalet mandag ettermiddag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Mandag ble en bygningsarbeider iakttatt mens han usikret balanserte 10-15 meter over bakken i regjeringskvartalet. Nå varsler både Statsbygg og mannens arbeidsgiver oppvask etter regelbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under oppsetting av et stillas i forbindelse med reparasjonene av Finansdepartementet at forbipasserende ble oppmerksom på bygningsarbeiderens balansekunster mandag ettermiddag.

Uten sikring balanserte mannen på toppen av stillaset mellom 10 og 15 meter over asfalten.

– Veldig skummelt

– Dette ser veldig skummelt ut. Disse bildene viser en arbeider som tar sjanser man overhodet ikke skal ta. Det har vært nok skader i regjeringskvartalet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til NTB.

Regjeringskvartalet er til stadighet besøkt av skuelystne som vil se på skadene og reparasjonsarbeidene som foregår, og flere forbipasserende stoppet og så på mannen som ved flere anledninger hadde begge hender opptatt med helt andre ting enn å holde seg fast.

– Dette er ikke bra. Alle våre ansatte har fått full opplæring i sikring i forbindelse med arbeid i høyden. Alle krav til HMS skal oppfylles, sier Ole Christian Kirkestuen til NTB. Han er daglig leder i håndverksgruppen Alliero hvor mannen er ansatt.

Flere kolleger av mannen så på ham uten å gripe inn. Etter hvert kom en kollega av mannen og overtok jobben, da forskriftsmessig sikret.

– Jeg vet ikke hvorfor ingen grep inn. Slikt skal ikke forekomme. Det blir oppvask på onsdag, varsler Kirkestuen.

Innkaller til samtale

Også Statsbygg reagerer på hendelsen og vil forfølge den.

– Alliero er et seriøst selskap og jeg tror dette er et engangstilfelle. Likevel skal ikke dette skje, og det er helt klare regler på dette området. Vi innkaller nå selskapet til en samtale for å finne ut hvordan dette kunne skje, sier Hege Njaa Rygh til NTB.

Statsbygg er byggherre i regjeringskvartalet. Rundt 150 personer er engasjert via en rekke underleverandører for å reparere de omfattende skadene etter bomben 22. juli i fjor.

Les flere nyheter

Personvernpolicy