- En grov tilsnikelse

SLAGPLAN: LO-leder Roar Flåthen (t.v.) og partisekretær Raymond Johansen er ikke spesielt begeistret for tanken om at Høyre og Frp kan komme i regjeringsposisjon.
SLAGPLAN: LO-leder Roar Flåthen (t.v.) og partisekretær Raymond Johansen er ikke spesielt begeistret for tanken om at Høyre og Frp kan komme i regjeringsposisjon.

Raymond Johansen (Ap) fnyser av Frp-leder Siv Jensens uttalelse om at 1. mai er arbeidernes dag, og ikke Aps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er myntet på den situasjonen som er oppstått denne våren. Det er nå åpnet opp for at Frp kan komme i regjering, og det må vi mobilisere mot. Derfor vil vi bruke 1. mai til en kraftig manifestering, med mange arrangementer rundt om i det ganske land, sier Aps partisekretær, Raymond Johansen, til NTB.

Han skal selv til Bodø og Sulitjelma i Nordland, mens statsminister Jens Stoltenberg legger turen til Askøy og Bergen, et besøk han hadde planlagt i fjor, men som måtte avlyses på grunn av sykdom. Aps nestleder Helga Pedersen skal holde sin 1. mai-tale på Svalbard.

En viktig dag

– 1. mai har langt fra mistet sin betydning. Det er en dag for massiv politisk mobilisering. Mange forstår ikke hvor stor 1. mai egentlig er, sier Johansen. For Ap er full sysselsetting er kjernetema hvert eneste år, men spesielt nå når ledighet, utrygghet og kutt rammer nær sagt alle land i Europa.

– Det er ikke tid for eksperimenter, sier partisekretæren.

Han fnyser av Frp-leder Siv Jensens uttalelse om at 1. mai er arbeidernes dag, ikke Aps.

– Dette er en grov tilsnikelse. Deres idealer har ikke noen gang preget denne dagen. Men det er full ytrings- og forsamlingsfrihet i dette landet, sier han.

Jensen avfeier alle mishagsytringer om at Frp har tilranet seg plass på arbeidernes internasjonale kampdag.

– Dette er bare tøys. Det er mange såkalte arbeidere som ikke stemmer på Arbeiderpartiet. Det er for lengst slutt på den perioden da Ap og arbeiderbevegelsen kunne legge beslag på 1. mai, sier hun.

Les også: Stoltenberg: - Frp har laget noe de kaller en regel

Drammen

Frp-lederen skal i år, som så mange ganger før, til Drammen for å tale på torget. Dette er en by med borgerlig styre etter den såkalte Oslo-modellen, med Høyre som dominerende parti, og Frp, KrF og Venstre som støttepartier.

– Det er et hyggelig sted å være. Jeg blir alltid tatt godt imot i Drammen, sier Jensen som forklaring på hvorfor hun kommer igjen år etter år. Det er angivelig ikke slik at Drammen Frp trenger årlig påfyll fra partilederen for å holde koken.

Les også: Frps handlingsregel godt mottat i Høyre

Jensen synes «Trygg styring» har en hul klang etter de mange avsløringer den siste tiden om tvilsomme bevilgninger fra flere departementer.

– Regjeringen burde ikke være så høy og mørk når man ser hvordan skattebetalernes penger er blitt brukt. Denne parolen er et tafatt forsøk på å framstå som overlegen, sier Jensen.

Les også: Tommelen ned for Frps handlingsregel

Flåthen på hjemmebane

LO-leder Roar Flåthen er hovedattraksjon på Youngstorget i Oslo sammen med AUF-leder Eskil Pedersen og Ap-veteran Thorbjørn Jagland, for tiden generalsekretær i Europarådet i Strasbourg.

Med fri sikt til Aps hovedkontor og LOs egen bastion, Folkets Hus, vil Flåthen oppfordre til kamp mot det hatet som Anders Behring Breivik representerer.

Youngstorget ligger bare noen steinkast fra Høyblokka, og Stoltenbergs kontorer på toppen av den tildekkede bygningen er godt synlig for dem som samles på plassen for å høre på talene og lytte til Sosialistisk kor.

Les også: Frp droppet ultimatum om bompenger

Flåthen sier til NTB at 22. juli-hendelsene vil være en del av rammen rundt årets 1- mai.

– Dette fordi mange berørte skal holde appeller og fordi det var arbeiderbevegelsens verdigrunnlag som ble angrepet, forklarer han.

LO-lederen sier at han også vil ta opp den økonomiske krisen i Europa og legge vekt på hvor viktig det er med jobb og et anstendig arbeidsliv.

Les også:

Frp vil avlive «CO2-hypotesen»

Frp vil eksperimentere med ny medisin

Frps handlingsregel godt mottatt i Høyre

Breivik-støtte vekker vemmelse i Frp


Les alt om politikk

Les flere nyheter

Personvernpolicy