Sarkozy avviser Strauss-Kahn-anklager

Dominique Strauss-Kahn mener folk knyttet til president Nicolas Sarkozy sto bak den tidligere IMF-sjefens politiske fall. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)
Dominique Strauss-Kahn mener folk knyttet til president Nicolas Sarkozy sto bak den tidligere IMF-sjefens politiske fall. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)

Nicolas Sarkozy avviser anklagene fra Dominique Strass-Kahn om at folk knyttet til presidenten sto bak den tidligere IMF-sjefens politiske fall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nok er nok. Jeg vil be herr Strauss-Kahn om å forklare seg for rettsvesenet og spare franskmennene bemerkningene sine, sa Sarkozy på et valgkamparrangement i Clermont-Ferrand lørdag.

Strauss-Kahn ble i fjor anklaget for voldtektsforsøk mot en stuepike i New York, noe som satte en stopper for karrieren til den franske sosialisten.

Les også: Strauss-Kahn: - Jeg var kanskje politisk naiv

Fredag hevdet han at det er politiske fiender knyttet til Frankrikes konservative president som sørget for at skandalen gjorde så stor skade som mulig.

I et intervju med den britiske avisen The Guardian sa tidligere IMF-sjef Strauss-Kahn at motivet til disse var å hindre at han ble Sosialistpartiets kandidat i det franske presidentvalget.

Det ble François Hollande som ble sosialistenes presidentkandidat, og han møter Nicolas Sarkozy i den avgjørende runden av det franske presidentvalget 6. mai.

Les også:

Strauss-Kahn refererte til kvinner som «utstyr»

Strauss-Kahn etterforskes i Frankrike

Sannhetens øyeblikk for Nicolas Sarkozy

Sarkozy får skylden for Frankrikes problemer


Les flere nyheter her

Personvernpolicy